Câteva semne că este timpul să-ți cumperi un nou telefon Galaxy

105
Telefon Galaxy
Sursă foto: pocket-lint.com

Cum în ultimul timp prețul telefoanelor a crescut destul de multe, majoritatea utilizatorilor vor să le păstreze cât mai mult timp posibil. Dar există anumite semne că ar putea fi timpul pentru a cumpăra un nou telefon. Cei care au avut mai multe telefoane de-a lungul timpului au observat că performanțele unui telefon după câțiva ani nu mai sunt la același nivel ca atunci când a fost nou. Multe din aplicații lucrează cu întârziere și răspunsul la comenzi durează mai mult timp. Pe lângă performanțele mai slabe alte telefonului mai sunt și alte semne că ai nevoie de un nou telefon Galaxy.

Dacă telefonul se blochează tot mai des este posibil să fie din cauza unor probleme hardware sau software. Și acest lucru indică necesitatea unui upgrade la un nou telefon Galaxy. Deteriorarea calității fotografiilor ar putea indica că este timpul să treceți la un telefon mai nou.

Pe măsură ce tehnologia avansează rapid, durata de viață a smartphone-urilor este din ce în ce mai scurtă. Printre altele și din cauza modelele mai noi care sunt mai tentante oferind caracteristici și capabilități îmbunătățite. Producătorii de smartphone-uri continuă să depășească limitele inovației, oferind astfel cumpărătorilor motive convingătoare pentru a cumpăra un telefon nou. Deși poate fi tentant să păstrați dispozitivul actual cât mai mult posibil, există anumite semne că ar putea fi timpul pentru o actualizare. Vedeți mai jos, via Pocket-lint, câteva semne că este timpul pentru un nou telefon Galaxy.

Performanța lentă. Unul dintre cele mai frecvente semne că este timpul să vă actualizați telefonul este performanța lentă. În timp, pe măsură ce instalezi mai multe aplicații, faci mai multe fotografii și acumulezi date, viteza de procesare a telefonului poate scădea semnificativ. Telefoanele mai vechi pot avea dificultăți să țină pasul cu cerințele aplicațiilor și actualizărilor software mai noi. Acest lucru duce la întârzieri în deschiderea aplicațiilor, comutarea între sarcini și o performanță generală mai lentă.

Dar, există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a vă accelera telefonul. Cu toate acestea, dacă dispozitivul încă se blochează după ce ați eliberat puțin din spațiu și ați golit memoria cache, luați în considerare trecerea la un dispozitiv cu mai mult RAM și un procesor superior.

Blocări frecvente. Dacă aplicațiile se închid brusc sau dacă ecranul se blochează frecvent, ar putea fi un semn al unor probleme hardware sau software. Pe măsură ce smartphone-urile îmbătrânesc, componente precum bateria, procesorul și memoria încep să se degradeze. În acest fel afectează stabilitatea dispozitivului. Sistemele de operare învechite și RAM-ul insuficient pot contribui la aceste blocări, perturbând productivitatea sau divertismentul.

Puteți încerca să remediați aplicațiile care se blochează reinstalându-le și ștergând memoria cache. Dar dacă aplicațiile continuă să se blocheze, atunci este ceva în neregulă cu dispozitivul dvs.

Durată slabă a bateriei. Deși există modalități de a prelungi durata de viață a bateriei telefonului, degradarea bateriei este inevitabilă. Capacitatea bateriei telefonului se va diminua în cele din urmă în timp. Astfel ajungeți să fiți în permanență cu încărcătorul în mână, în caz contrar telefonul se descarcă rapid chiar și după o încărcare completă. Este posibil ca bateria să se apropie de sfârșitul duratei de viață.

Majoritatea bateriilor telefoanelor Galaxy sunt proiectate să păstreze aproximativ 80% din capacitatea lor inițială după 500 de cicluri de încărcare. Acest lucru se traduce de obicei într-o durată de viață de doi până la trei ani pentru un utilizator mediu. Puteți accesa setările pentru a verifica starea bateriei unui telefon Galaxy.

Software învechit și lipsă de actualizări. Pe măsură ce smartphone-urile îmbătrânesc, producătorii pot întrerupe suportul software pentru modelele mai vechi. Astfel telefoanele devin vulnerabile la amenințări de securitate și probleme de compatibilitate. Fără actualizări și corecții regulate de securitate, dispozitivul dvs. devine mai susceptibil la programe malware, viruși și alte amenințări.

Google și Apple oferă actualizări de software și de securitate pentru dispozitivele lor în jur de trei – cinci ani. Samsung a extins această perioadă până la șapte ani pentru seria Galaxy S24, dar acum modelele mid-range primesc cinci ani de actualizări. Dacă încă utilizați un telefon care nu a primit o actualizare de software de ani de zile, veți simți acest lucru în utilizarea zilnică. Trecerea la un telefon mai nou vă asigură că aveți acces la cele mai recente funcții și actualizări de securitate.

Spațiu limitat de stocare. Epuizarea spațiului de stocare pe telefon poate fi un lucru frustrant. Astfel o să primiți frecvent mesaje de eroare care indică faptul că dispozitivul este plin. Odată cu proliferarea fotografiilor de înaltă rezoluție, a videoclipurilor și a aplicațiilor mari, smartphone-urile mai vechi, cu capacități de stocare limitate, pot avea dificultăți să găzduiască conținutul digital.

Dimensiunea medie a aplicației mobile a crescut semnificativ de-a lungul anilor, ceea ce – combinat cu creșterea numărului de imagini, videoclipuri și calitatea îmbunătățită a ambelor – a impus cerințe mai mari pentru spațiul de stocare. Desigur, puteți să vă eliberați spațiul de stocare pe telefoanele Samsung Galaxy ștergând aplicații. Totuși, trecerea la un nou telefon Galaxy, cu opțiuni de stocare extinse va rezolva această problemă.

Deteriorarea calității camerei. Pentru mulți utilizatori, camera este o caracteristică cheie a smartphone-ului. Camerele surprind momente prețuite care să le împărtășească altora. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia smartphone-ului avansează și capabilitățile camerelor sunt tot mai bune. De obicei smartphone-urile mai vechi au senzori, lentile și algoritmi de procesare a imaginii învechiți în comparație cu modelele mai noi, rezultând fotografii și videoclipuri de calitate inferioară.

Camera ta nu se degradează neapărat în timp, dar camerele de pe telefoanele mai noi se îmbunătățesc. Acest lucru ar putea face fotografiile tale să pară inferioare comparativ cu fotografiile realizate de telefoanele noi. Dacă fotografiile și videoclipurile celorlalți arată mai bine decât ale tale, fie învață cum să-ți îmbunătățești abilitățile de fotografiere pe smartphone, fie cumpără un telefon cu o cameră cu rezoluție mai mare.

Deteriorări fizice și uzură. Se întâmplă de multe ori să folosim telefoane cu zgârieturi și ecrane crăpate ani de zile fără probleme. Deși deteriorarea estetică nu afecteză neapărat performanța dispozitivului, deteriorarea fizică a componentelor interne, cum ar fi portul de încărcare sau mufa pentru căști, pot afecta funcționalitatea și fiabilitatea telefonului.

Repararea daunelor fizice extinse poate fi costisitoare și, în unele cazuri, cumpărarea unui telefon nou este mai rentabilă. Luați în considerare costul opțiunilor de reparare a telefonului dvs. în comparație cu prețul unui dispozitiv nou.

Incompatibilitate cu noile accesorii. Cu fiecare nouă lansare de smartphone, producătorii introduc adesea accesorii și periferice brevetate concepute pentru a completa dispozitivele lor. Cu toate acestea, smartphone-urile mai vechi pot să nu fie compatibile cu aceste accesorii. Este oarecum normal, apar diferențe de formă, conectori sau protocoale wireless. Dacă telefonul dvs. actual nu poate profita de cele mai noi accesorii, cum ar fi suporturi de încărcare fără fir sau căști de realitate virtuală, este timpul să faceți upgrade la un telefon Galaxy compatibil.

Fie că este vorba de conectivitate 5G, securitate biometrică îmbunătățită, capabilități avansate de realitate augmentată sau factori de formă inovatori, trecerea la un model mai nou poate oferi acces la funcții de ultimă oră și experiențe îmbunătățite ale utilizatorului. Acestea fiind spuse, nu aveți neapărat nevoie de cel mai recent și mai bun (și mai scump) dispozitiv. Samsung are o mulțime de telefoane de încredere foarte ieftine care vă pot satisface nevoile. Vedeți pe I❤️Samsung un top 10 cele mai bune telefoane Samsung Galaxy din 2023!