Senzor de amprentă Qualcomm de ultimă generație pe seria Galaxy S23

475
Senzor de amprenta Qualcomm de ultima generatie pe seria Galaxy S23
Sursa foto: sammobile.com

Telefoanele din seria Galaxy S10 au fost primele Samsung cu un cititor de amprentă ultrasonic sub afișaj. Cu toate acestea, performanța senzorului nu a fost foarte fiabilă. Compania a folosit pe seria Galaxy S21 un senzor ultrasonic de a doua generație tot de la Qualcomm. Seria Galaxy S23 ar putea veni cu un nou scaner de amprentă Qualcomm de ultimă generație sub afișaj.

Acum, potrivit SamMobile, Seria Galaxy S32 – Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra – se pare că vor folosi un cititor de amprente sub ecran și mai bun. Potrivit mai multor surse, seria Galaxy S23 va dispune de cititorul de amprentă ultrasonic de a treia generație de la Qualcomm. Cu toate acestea, nu suntem siguri dacă este același senzor 3D Sonic Max debutat de Qualcomm la începutul acestui an sau un scaner de amprente complet diferit.

Seria Galaxy S23 cu senzor in-display Qualcomm de ultimă generație

Dacă este vorba de senzorul Qualcomm 3D Sonic Max, nu putem decât să ne bucurăm. Cel puțin până în acest moment 3D Sonic Max este cel mai mare și mai avansat cititor de amprente din lume. Qualcomm 3D Sonic Max are o suprafață de 20 mm x 30 mm, care este de aproape 10 ori dimensiunea scanerului 3D Sonic Gen 2 (8 mm x 8 mm) utilizat în Galaxy S21 Ultra și Galaxy S22 Ultra.

Acest senzor Qualcomm a fost folosit și în telefoanele emblematice iQOO 9 Pro și Vivo X80 Pro. 3D Sonic Max are o precizie de cinci ori mai bună decât 3D Sonic Gen 2. Mai mult, poate găzdui și citi și două degete simultan pentru o securitate mai mare. Acceptă chiar și înregistrarea amprentelor digitale cu o singură atingere, ceea ce reduce drastic procesul de înregistrare a amprentelor digitale.

Amprentele și crestele lor se formează în primele 10 – 15 săptămâni ale fătului în uter. Înainte de aceasta, fătul are de obicei pernuțe netede. Până la vârsta de 17 săptămâni amprentele fătului sunt formate și apoi nu se mai modifică.

Alte îmbunătățiri pe care se zvonește că le primim cu seria Galaxy S23 sunt afișajul E6 LTPO 3.0 Super AMOLED. Acesta oferă o luminozitate maximă incredibilă de 2.200 niți. O cameră, probabil ISOCELL HP2 de 200MP (doar S23 Ultra), procesorul Snapdragon 8 Gen 2, memoria RAM LPDDR5X, Wi-Fi 7 și mesagerie de urgență prin satelit vor mai fi la bord.

Gigantul tehnologic coreean ar putea lansa seria Galaxy S23 la începutul anului viitor, în jurul datei de 17 februarie. Galaxy Unpacked 2023 va avea loc în SUA, iar disponibilitatea pe piață va fi în scurt timp după eveniment.