One UI 5.0 aduce la telefoanele din seria Galaxy A funcția Voice Focus

220
Samsung Galaxy A Voice Focus
Sursă foto: eraspace

Actualizarea software-ului OneUI 5.0 bazat pe Android 13 aduce printre altele și funcția Voice Focus pe telefoanele mid-range Samsung Galaxy. Noua funcție este disponibilă pentru smartphone-urile Samsung Galaxy A33 5G, Galaxy A53 5G și Galaxy A73 5G. Nu știm momentan dacă Voice Focus va ajunge și pe alte modele din seria Galaxy A.

Samsung a spus că funcția sa Voice Focus permite îmbunătățirea vocii în timpul apelurilor pentru un sunet clar atât la nivelul apelantului, cât și al ascultătorului. Odată activată, funcția filtrează zgomotul de fundal, permițând ascultătorului să audă vocea de la celălalt capăt în mod clar, fără zgomot de fundal – chiar dacă apelantul se află într-o locație zgomotoasă. Potrivit Business-standard, funcția poate fi folosită și în apelurile video, pe WhatsApp, Microsoft Teams, Google Meet și Zoom.

Voice Focus pe telefoanele Galaxy A după actualizarea cu Android 13

În acest moment, doar Samsung India a confirmat sosirea Voice Focus pe Galaxy A33, Galaxy A53 și Galaxy A73, toate cu 5G. Cel puțin în acest moment nu este clar dacă funcția se extinde pe aceste smartphone-uri și în alte regiuni. Sperăm că mai multe smartphone-uri de gamă medie ar putea primi Voice Focus în viitor.

Noua interfață Samsung One UI 5.0 permite utilizatorilor să-și personalizeze și mai mult smartphone-ul. Utilizatorii pot seta imagini de fundal cu o gamă mai largă de opțiuni de culoare și model. Utilizatorii pot seta fundaluri din diferite imagini prestabilite, ecrane de blocare dinamică și fotografii din galerie, toate prezente într-un singur loc. Utilizatorii pot crea stickere în galerie, pot crea fundaluri personalizate pentru apeluri cu emoji-uri de realitate augmentată (AR) și multe altele.

Realitatea augmentată – Augmented Reality. AR suprapune realități virtuale (conținut digital) peste lumea reală, observată cu ochiul liber. Ar este considerată drept o extensie a realității virtuale. Termenul Augmented Reality a fost inventat în 1990 de Thomas Caudell.

Noua actualizare se concentrează și pe aspectul de confidențialitate și securitate. În noul „Tablou de bord pentru securitate și confidențialitate”, utilizatorii pot vedea dintr-o privire starea diferitelor aspecte de securitate ale smartphone-ului lor, cum ar fi aplicațiile care au acces la setările pentru cameră, microfon și locație. Samsung îi îndrumă pe utilizatori să-și îmbunătățească securitatea dispozitivului și le solicită să verifice actualizările aplicațiilor și corecțiile de securitate.