Seria Galaxy S10 primește actualizarea de securitate din august

213
Seria Galaxy S10 primeste actualizarea de securitate din august
Sursa foto: androidheadlines.com

Patch-ul de securitate Android din august 2022 se lansează acum pentru seria Galaxy S10. Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+ primesc cea mai recentă actualizare de securitate. Lansarea a început în Europa, utilizatorii din Germania, Grecia, Elveția și alte câteva țări primindu-l primii. Actualizarea se va extinde treptat și în alte regiuni în zilele următoare.

Noua actualizare pentru seria Galaxy S10 din Europa vine cu versiunea de firmware G97xFXXSGHVH2, potrivit AndroidHeadlines. Deși nu avem un jurnal de modificări la îndemână pentru a confirma conținutul pachetului software, probabil că aduce doar patch-ul de securitate din această lună. Există puține speranțe că galaxiile de aproape patru ani să primească noi funcții.

Patch-ul de securitate din august lansat pentru seria Galaxy S10

În ceea ce privește remedierea vulnerabilităților, sunt multe de vorbit. Samsung a confirmat la începutul acestei luni că SMR (Versiunea de întreținere a securității) din august pentru dispozitivele sale Android conține remedieri pentru peste 60 de probleme de confidențialitate și securitate. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt probleme cu sistemul de operare Android care afectează toate produsele Android vulnerabile. Google a corectat aceste vulnerabilități, compania etichetând una dintre acestea drept o problemă critică. Aceasta a facilitat execuția codului de la distanță prin Bluetooth, permițând posibil unui atacator de la distanță să preia controlul asupra dispozitivului dvs.

Celelalte 30 de probleme rezolvate cu SMR din august au afectat doar dispozitivele Samsung bazate pe Android. Sunt incluse aici smartphone-urile și tabletele companie sud-coreene. Multe dintre aceste probleme au fos critice, compromițând aplicații precum Samsung DeX, Knox VPN, Bluetooth, NFC, Wi-Fi și multe altele.

NFC – Near Field Communication este un standard de comunicare wireless. Acesta permite dispozitivelor să comunice între ele prin unde radio, prin apropiere la o distanță mai mică de 10 cm. Primul telefon cu NFC a fost Nokia 6131 (2006).

Dacă utilizați un smartphone din seria Galaxy S10 în Europa, aceste remedieri de securitate ar trebui să ajungă la telefonul dvs. oricând. Actualizarea a fost lansată și în România, poate ajunge în orice moment. Veți fi notificat odată ce actualizarea OTA (over the air) ajunge pe telefonul dvs. De asemenea, puteți verifica manual dacă actualizarea a ajuns prin Setări -> Actualizare Software.

Niciun model din seria S10 nu va primi Android 13

Samsung a lansat trio-ul Galaxy S10 în februarie 2019. Telefoanele au debutat cu Android 9 Pie la bord și de atunci au fost actualizate la Android 10, Android 11 și Android 12. Din păcate, nu se califică pentru politica actuală extinsă de actualizări software a comapniei Samsung. Aceasta promite patru actualizări majore ale sistemului de operare Android pentru modelele emblematice și cinci ani de actualizări de securitate.

Așadar, Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 și Galaxy S10+ își vor încheia viața cu Android 12 la bord. Niciunul nu va primi Android 13, care a fost lansat recent la telefoanele Google Pixel. Se așteaptă ca Samsung să înceapă lansarea actualizării pe dispozitivele eligibile, împreună cu One UI 5.0, în luna octombrie a acestui an. Vedeți pe I❤️Samsung ce dispozitive Samsung vor primi Android 13 și One UI5.0!