Seria Galaxy S20 primește actualizare din ianuarie

230
Seria Galaxy S20 primeste actualizare din ianuarie
Sursa foto: technopixel.org

După seriile emblematice Galaxy S22 și Galaxy S21, acum și seria Galaxy S20 începe să primeacă actualizarea din ianuarie. Și, la fel ca pe celelalte dispozitive, noua actualizare este doar o actualizare pură de securitate. Destul de recent Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra au primit Android 13 și One UI 5.0, așa că în afară de îmbunătățirea securității nu primesc nimic cu noua actualizare.

Au trecut aproape trei ani de când Samsung a lansat seria Galaxy S20. Asta înseamnă că telefoanele din această serie se apropie sfârșitul perioadei în care primesc cel mai recent patch de securitate în fiecare lună. Desigur, actualizările nu se opresc aici – dar vor veni mai rar, doar trimestrial.

Patch-ul de securitate din ianuarie lansat pentru seria Galaxy S20

Telefoanele au apărut oficial în magazine în martie 2020, așa că schimbarea frecvenței de actualizare va urma probabil în aprilie. Posibil, cel mai târziu în luna mai. Prin urmare, presupunem că dacă aveți un Galaxy S20, Galaxy S20+ sau Samsung Galaxy S20 Ultra veți primi fiecare patch timp de câteva luni. Seria Galaxy S20, în ciuda vârstei de trei ani, este una dintre cele mai apreciate de utilizatori.

Actualizarea vine cu versiunea de firmware G98xxXXSFGWA7 și are o mărime de 190MB. X-urile din versiune înlocuiesc numerele de model pentru fiecare telefon în parte. Actualizarea este disponibilă în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Se va extinde la nivel global în perioada următoare.

Secure Folder – Folderul securizat permite utilizatorilor să-și configureze propriul tip de blocare, cu opțiuni inclusiv PIN, model, parolă și amprentă. Secure Folder folosește Samsung Knox pentru a crea un spațiu privat, criptat, pe telefonul Galaxy.

Cum am scris mai sus, nu există modificări vizibile în acesta, cu excepția patch-ului din ianuarie. Actualizarea din ianuarie conține 50 de remedieri pentru securitatea sistemului de operare Android. Există 20 de îmbunătățiri specifice software-ului Samsung, inclusiv în aplicațiile Wi-Fi, NFC, Samsung Knox, Secure Folder și Telefon.

Noua actualizare este acum disponibilă pentru toate variantele din seria Galaxy S20 4G și 5G neblocate în rețea. Potrivit GalaxyClub, telefoanele blocate în rețelele mobile vor primi și ele actualizarea în scurt timp. Același lucru este valabil și dacă aveți un Samsung Galaxy S20 FE, cu un alt statut față de frații săi din serie. Actualizarea va veni, fără îndoială, în curând pentru acesta, dar momentan încă nu este disponibilă.