Iată ce face actualizarea de securitate din ianuarie și cine o primește!

812
Iată ce face actualizarea de securitate din ianuarie si cine o primeste
Sursa foto: galaxyclub.nl

Prima actualizare de securitate din ianuarie a fost deja lansat pe mai multe telefoane Samsung, printre care seria Galaxy S21, seria Galaxy Note 10 și pe Samsung Galaxy A73. Am scris cu acea ocazie că nu știm ce probleme rezolvă actualizarea de securitate din ianuarie 2023 nici din partea Samsung, nici din partea Google. Acum știm.

Datorită lansării Android 13 și One UI 5 de la sfârșitul anului, un lucru extraordinar, distribuția patch-ului din decembrie a fost puțin haotică. Dar în această lună, ne așteptăm ca actualizările de securitate să revină încet la un ritm și un program mai normal. Dar, ce face actualizarea de securitate din ianuarie și ce telefoane și tablete o vor primi?

Actualizarea din ianuarie din partea Google, pentru dispozitivele Android în general, aduce până la 50 de îmbunătățiri necritice sistemului de operare. Samsung, cu dedicație pentru dispozitivele Galaxy, corectează încă 20 de probleme mai mărunte pentru interfața One UI. De exemplu, vulnerabilitățile în securitatea conexiunilor NFC și Wi-Fi, în aplicația Telefon și în sistemul de securitate Knox sunt închise. În plus, a fost remediată o eroare care a împiedicat închiderea corectă a Secure Folder în anumite circumstanțe.

Ce telefoane Galaxy vor primi actualizarea de securitate din ianuarie?

Față de cele enumerate mai jos, este foarte posibil ca Samsung să actualizeze și seria Galaxy S10 luna aceasta. Galaxy S10e a primit o actualizare în decembrie, dar Galaxy S10 și Galaxy S10+ încă rulează cu actualizarea din octombrie. Dispozitivele sunt actualizate oficial în fiecare trimestru, așa că ianuarie este un moment bun pentru un nou patch de securitate. Seria Galaxy Note 10 a primit deja actualizarea de securitate din ianuarie.

Galaxy S3 lansat în mai 2012 a fost unul dintre cele mai de succes telefoane Samsung. Pe durata vieții sale, s-au vândut un total de 70 de milioane de unități, vânzându-se la un moment dat la nivel global 500 de telefoane S3 pe minut!

Dacă urmăriți puțin actualizările de securitate Samsung, știți că există întotdeauna o listă de dispozitive care primesc cea mai recentă actualizare în fiecare lună. Toate aceste dispozitive au primit până acum Android 13 și patch-ul din decembrie. Deci, nimic nu stă în calea lansării regulate a patch-ului din ianuarie pe aceste telefoane. Iată la cine ajunge actualizarea de securitate din ianuarie:

Mai multe dispozitive vor fi actualizate trimestrial

În plus, multe dispozitive care sunt actualizate trimestrial sunt iarăși actualizate, datorită recentului upgrade Android 13. Samsung Galaxy A50 și Galaxy A12 urmează, printre altele, să primească un nou patch în ianuarie. Cu toate acestea, acesta din urmă îl va primi în același timp cu Android 13, care este așteptat în această lună.

Pentru dispozitivele care primesc oficial doar două actualizări pe an – de exemplu Galaxy A41, A51 și Galaxy A71 – este mai dificil de prezis când vor primi un nou patch de securitate.

Da, și unele tablete Samsung vor primi actualizarea de securitate din ianuarie. Pentru modelele recente de tablete Samsung, situația este în prezent destul de clară. Fie aveți Android 13 și un patch actualizat (seria Galaxy Tab S7 și seria Galaxy Tab S8), fie îl veți obține în următoarele săptămâni. În această din urmă situație se află Samsung Galaxy Tab S6 Lite și mai multe modele din seria Tab A.

Actualizarea de securitate din ianuarie va veni la telefoanele Samsung menționate mai sus în următoarele câteva săptămâni. Potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub, nu există un program concret sau o dată exactă.