Seria Galaxy S20 primește actualizarea de securitate din februarie

189
Seria Galaxy S20 primeste actualizarea din august 2023
Sursa foto: via netcost-security.fr

Samsung a intrat deja în ritmul normal privind actualizările de securitate. Acum actualizarea din februarie a fost lansată pentru seria Galaxy S20, atât pentru variantele 4G, cât și 5G. Actualizarea este deja disponibilă în mai multe țări din America Latină, cu versiunile de firmware G98xFXXSFGWAD și, respectiv, G98xBXXSFGWAD.

Conform politicii sale de actualizare, Samsung continuă să lanseze cel mai recent patch de securitate Android pe cele mai bune telefoane de ultimă generație, atât la cele mai noi, cât și la cele care au ajuns pe piață acum câțiva ani. Așadar, după actualizarea seriei Galaxy Note 20 și Galaxy S21 FE, Samsung lansează actualizarea din februarie 2023 pe Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra. Vă reamintim că sunt modele care au deja 3 trei ani vechime pe piață.

Actualizarea din februarie lansată pentru seria Galaxy S20

Potrivit Netcost-security, Samsung a început deja să lanseze această nouă actualizare de securitate pentru seria Galaxy S20 în mai multe țări din America Latină. Actualizarea este live în Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Guatemala, Mexic, Panama, Paraguay, Peru, Trinidad și Tobago și Uruguay. Este de așteptat ca actualizarea să ajungă la nivel global în următoarele zile, inclusiv în Europa.

Corecția de securitate din februarie 2023 rezolvă 55 de probleme de securitate, atât de la Google cât și de la Samsung. Printre ele și Window Manager Service care putea permite unui atacator să facă capturi de ecran. Au fost probleme și în Secure Folder, care permiteau persoanelor neautorizate să acceseze telefonul pentru a captura previzualizarea aplicației.

Service Manager este un folder special din Windows care permite utilizatorilor să acceseze și să modifice diverse servicii ale sistemului. Window Manager Service, printre altele, facilitează pornirea/oprirea sau configurarea setărilor serviciilor.

Seria Galaxy S20 a ajuns pe piață în 2020 cu Android 10 la bord. La sfârșitul aceluiași an Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra au primit Android 11. Apoi, succesiv telefoanele au fost actualizate la Android 12 și, respectiv, Android 13. Aceasta din urmă este ultima actualizare majoră a Android pentru acestea. Cele trei modele din seria S20 nu sunt eligibile pentru a primi Android 14.

Dacă aveți unul dintre telefoanele din seria Galaxy S20 trebuie să primiți o notificare de actualizare. Dacă nu a venit, puteți verifica și manual dacă actualizarea a sosit. Mergeți la Setări -> Actualizare software și în cazul când actualizarea este disponibilă, atingeți Descărcați și Instalați.