Seria Galaxy S21 și Galaxy S21 FE primesc actualizarea din martie

177
Seria Galaxy S21
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Seria Galaxy S21 primește acum actualizarea din martie. Și pentru fratele mai mic al grupului – Galaxy S21 FE – se lansează o actualizare, dar fără un nou patch. Aceasta este probabil o actualizare care remediază în principal erorile după actualizarea One UI 5.1.

La sfârșitul săptămânii trecute doar câțiva utilizatori ai telefoanelor din seria Galaxy S21 au putut să descarce un nou firmware. Acum, câteva zile mai târziu, această actualizare este disponibilă pe scară largă. Firmware-ul aduce actualizarea de securitate din martie.

Un pachet de aproximativ 235MB aduce pe Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra versiunea de firmware G99xBXXS6EWBB. Această actualizare nu face mare lucru, dar primești actualizarea de securitate din martie. Conține până la 40 de remedieri pentru Android în sine și 23 pentru interfața One UI a Samsung. Vulnerabilitățile sunt abordate în securitatea conexiunii Bluetooth, a tastaturii, a aplicației Telefon și Galaxy Teme. În plus, patch-ul din martie conține un patch specific pentru o vulnerabilitate în software-ul procesorului Exynos 2100. Patch-ul din această lună este, prin urmare, foarte important pentru aceste dispozitive.

Galaxy S21 FE și seria Galaxy S21 primesc o nouă actualizare

Mai mult sau mai puțin în același timp, se lansează și o actualizare pentru cel mai tânăr membru al seriei Galaxy S21. Samsung Galaxy S21 FE a primit actualizarea la One UI 5.1 la mijlocul lunii februarie. Din păcate, Fan Edition s-a dovedit a fi unul dintre telefoanele pe care actualizarea a adus și multe erori. Utilizatorii s-au plâns, printre altele, că bateria se descarcă mult mai repede sau Google Assistant care nu mai funcționează corect.

Google Assistant a fost lansat folosind vocea lui Kiki Baessell. Aceeași voce a fost folosită și pentru asistentul Google Voice în 2010. În octombrie 2019, Google a anunțat că vocea actriței Issa Rae a fost adăugată opțional la Google Assistant.

Noua actualizare pentru Galaxy S21 FE are puțin sub 300MB și vine cu versiunea de firmware G990BXXU3EWC1. În mod surprinzător nu vine cu patch-ul de securitate din martie. Probabil această actualizarea va fi lansată puțin mai târziu. Odată instalat acest firmware, telefonul rulează în continuare pe patch-ul din februarie, care a sosit în același timp cu Samsung One UI 5.1.

Lista de modificări afirmă că actualizarea îmbunătățește stabilitatea și fiabilitatea. De asemenea, și comportamentul dispozitivului a fost îmbunătățit. Interpretăm acest lucru drept „remedieri de erori pentru One UI 5.1”, pentru că aceasta pare cea mai logică explicație.