Se pare că seria Galaxy S23 ar putea fi foarte greu de cumpărat

423
Primele informatii Galaxy S23
Sursa Foto: techradar.com

Deși seria Galaxy S23 este undeva la aproximativ nouă luni de la lansare, au apărut deja informații timpurii care sugerează că ar putea apărea probleme în Galaxia Samsung. Un site sud-coreean a scris că sunt întârzieri în producția în masă a procesorului de 3nm de la Samsung. Acest lucru sugerează că Samsung nu a pus încă la punct 100% tehnologia de producție a acestui cip nou, super-mic.

Motivul întârzierilor și problemele legate de crearea unor cipuri suficiente nu a fost clarificat, conform TechRadar care citează Business Post. Cu toate acestea, multe regiuni din Asia încă suferă de blocaje cauzate de Covid-19, care ar putea avea un impact asupra Samsung. Compania colaborează pentru procesoarele sale cu mai mulți furnizori de componente din zonă care încă se confruntă cu diferite probleme. Acest lucru ar putea avea repercusiuni asupra seriei Galaxy S23.

Procesoarele Exynos vor echipa seria Galaxy S23 pentru Europa

Samsung produce procesoarele Exynos, pe care le folosește în propriile telefoane și le vinde și altor mărci precum Vivo. Pentru seria Galaxy S22, telefoanele vândute în Europa sau Asia au primit cipuri Exynos, în timp ce cele modelele vândute SUA și alte câteva zone au primit procesoare Qualcomm.

Business Post nu menționează explicit seria Galaxy S23. Dar, site-ul coreean sugerează că 2023 este anul în care Apple va introduce cip-seturi de 3nm și pentru noile iPhone-uri. Cu toate acestea, seria Galaxy S23 se vor lansa probabil cu aproximativ nouă luni înainte de iPhone-uri, oferind companiei Apple suficient timp pentru a-și face o rezervă de componente.

Procesorul este creierul unui smartphone. Primește și execută fiecare comandă, efectuând miliarde de calcule pe secundă. Procesorul coordonează toate celelalte componente aflate într-un smartphone.

Dacă Samsung nu va produce suficiente procesoare Exynos, aceasta ar face seria Galaxy S23 mai greu de cumpărat în anumite regiuni, inclusiv Europa. Am văzut acest lucru pentru o mulțime de alte produse în timpul penuriei generate de COVID din 2020 și 2021. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că acest lucru nu se poate schimba până în februarie 2023. Samsung ar putea încerca să găsească o măsură alternativă pentru a se asigura că vor fi suficiente telefoane Galaxy S23 pe rafturile magazinelor.

O alegere evidentă este schimbarea furnizorului de procesoare pentru telefoanele viitoare. Este un lucru cerut de fanii Samsung, deoarece procesoarele Exynos, în general, nu sunt la fel de puternice precum cele Qualcomm Snapdragon folosite în SUA.

Poate că Samsung ar putea folosi cipuri Snapdragon în mai multe dintre următoarele telefoane din seria S. De asemenea, nu suntem siguri că acest viitor procesor de 3 nm este destinat seriei Galaxy S23. Samsung ar putea să-l păstreze pentru seria Galaxy S24 ce va fi lansată în 2024.