Seria Galaxy S24: o caracteristică majoră confirmată de Samsung

199
Seria Galaxy S24 caracteristica majora confirmata de Samsung
Sursa foto: via sammobile.com

Despre conexiunea bidirecțională prin satelit s-a tot vorbit de când a fost lansată de Apple pe iPhone-urile sale. Zilele trecute un director Samsung și-a exprimat încrederea în performanța procesorului Exynos 2400 care este utilizat în Galaxy S24 și Galaxy S24+. Acum, același director a dezvăluit o caracteristică majoră pe care seria Galaxy S24 o aduce în anul viitor.

Park Yong-in, CEO al diviziei System LSI a Samsung, a confirmat, potrivit SamMobile, că Samsung va sprijini conectivitate prin satelit pentru serviciile de urgență începând cu anul viitor. Asta înseamnă că seria Galaxy S24, care va fi lansată în ianuarie 2024, va avea SOS de urgență prin satelit. Practic, declarația directorului Samsung este o confirmare că seria Galaxy S24 va avea conexiune bidirecțională prin satelit pentru situații de urgență.

Conectivitate bidirecțională prin satelit pe seria Galaxy S24

Conexiune bidirecțională pentru situații de urgență a apărut pentru prima dată în 2022 în seria Apple iPhone 14. Acum este prezentă și pe iPhone 15, iPhone 15 Plus, Apple iPhone 15 Pro și Apple iPhone 15 Pro Max. La începutul acestui an, caracteristica a apărut și pe Huawei P60. Celelalte mari companii producătoare de telefoane mobile nu au această caracteristică. Samsung va lansa această caracteristică în colaborare cu Iridium Communications. Primul apel Iridium a fost făcut la 1 noiembrie 1998 de vicepreședintele SUA, Al Gore, către Gilbert Grosvenor. Acesta din urmă este strănepotul lui Alexander Graham Bell și a fost atunci președintele National Geographic.

Iridium Communications Inc. este o companie americană cu sediul în McLean, Virginia. Iridium are un sistem de 66 de sateliți activi și 9 de rezervă pe orbită pentru comunicații mobile. Sistemul este numit după elementul chimic iridiu.

În urmă cu câteva luni, Samsung a dezvăluit că a dezvoltat o modalitate de a activa conexiunea bidirecțională prin satelit pentru smartphone-uri. Samsung să folosi această tehnologie în seria Galaxy S24. Cu toate acestea, nu este clar dacă această caracteristică va fi disponibilă pe toate telefoanele din seria Galaxy S24 sau dacă va fi limitată doar la modelul Samsung Galaxy S24 Ultra.

Chiar dacă au fost zvonuri că seria Galaxy S23 va fi lansată cu această caracteristică, acest lucru nu s-a întâmplat. Cu funcția de conectivitate bidirecțională prin satelit, utilizatorii ar putea să trimită și să primească mesaje despre locația lor chiar și atunci când se află într-o zonă îndepărtată în care o rețea de telefonie mobilă mobilă nu este disponibilă.