Tabletele din seria Galaxy Tab S9 vor fi certificate IP67

223
Tabletele din seria Galaxy Tab S9 vor fi certificate IP67
Sursa foto: sammobile.com

Tabletele emblematice Samsung nu au avut până acum certificare IP67, dar asta s-ar putea schimba în acest an. Potrivit ultimelor informații, viitoarea serie emblematică Samsung Galaxy Tab S9 va fi certificată IP67 pentru rezistența la praf și apă. Este următorul pas în evoluția seriei emblematice Samsung Galaxy Tab.

Aducerea rezistenței la praf și apă pe tabletele Galaxy Tab a fost cerută de mai mult timp de clienții tabletelor high-end Samsung. Apariția acestei certificări este o premieră pe piața tabletelor premium și un mare câștig pentru fani Galaxy Tab. Samsung a oferit în trecut câteva tablete „Active” care prezentau rezistență la apă. Totuși, capacitate de etanșare a lipsit din tabletele Samsung de ultimă generație. Era neobișnuit că, chiar și în 2022, când pliabilele Samsung sunt rezistente la praf și apă, seria Galaxy Tab S8 nu este.

Certificare IP67 pe seria Galaxy Tab S9

În mod clar, nu înseamnă că Samsung nu a putut face acest lucru. Dacă ceva atât de complex precum un smartphone pliabil a putut fi făcut rezistent la apă, cu siguranță același lucru s-ar putea face și pentru tablete. Oricare ar fi fost cazul, cel puțin este bine de știut că Samsung ia în considerare serios rezistența la apă IP67 pentru seria Galaxy Tab S9.

Dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat, vom vedea doar la momentul lansării. Potrivit SamMobile, cel puțin în acest moment semnele indică o serie Galaxy Tab S9 rezistentă la praf apă în acest an. În același timp, nu este neobișnuit ca planurile preliminare ale unui dispozitiv, telefon/tabletă/smartwatch să se schimbe până la lansare. De exemplu, Samsung urma să pună S Pen în interiorul Galaxy Z Fold 5 de anul acesta, dar acum pare să se fi răzgândit. La fel s-a întâmplat cu Galaxy Z Fold 4.

IP – Ingress Protection este un standard internațional ce clasifică și evaluează gradul de etanșeitate pentru diferite carcase, dispozitive și aparate. Gradele de protecție sunt de la IP00 până la IP6K9K (ISO 20653) sau IP69 (DIN EN 60529).

Chiar și fără ratingul IP67, seria Tab S9 va fi un candidat pentru cea mai bună tabletă Android din 2023. Această capacitate nu va face decât să-i ridice și mai mult rangul, punând-o într-o clasă proprie. Deja au apărut mai multe informații despre noile tablete emblematice, dar grosul va apărea de acum înainte.

Samsung sigur nu va lansa noile tablete premium din seria Galaxy Tab S9 înainte de a doua jumătate a anului. Așa că mai avem câteva luni de zvonuri și informații de tot felul până când noile tablele emblematice să devină oficiale.