Galaxy Z Fold 5 posibil tot fără slot pentru S Pen

253
Galaxy Z Fold 5 posibil tot fara slot pentru S Pen
Sursa foto: via phonearena.com

Din 2021 de când Samsung a făcut pe Galaxy Z Fold 3 compatibil cu un S Pen, au fost permanent zvonuri că stylusul va deveni parte integrată a telefonului pliabil. Cu alte cuvinte se spera ca un viitor Galaxy Z Fold va avea slot integrat pentru a gara S Pen-ul. Inclusiv mulți fani Galaxy au cerut companiei Samsung acest lucru. Dar, chiar și pentru Samsung, acest lucru pare mai greu de făcut decât de promis.

Pe telefoane precum Galaxy S23 Ultra și seriile precedente Galaxy Note, S Pen-ul are culcușul său în baza telefonului, unde se și încarcă. În plus, este literalmente o parte a achiziției, inclusă în cutie. Dacă doriți să utilizați un S Pen cu un Galaxy Z Fold 3 sau Galaxy Z Fold 4 acesta trebuie achiziționat separat. Mai mult, trebuie să cumpărați și o husă care să ofere un slot pentru depozitare. Și aceasta costă! În caz contrar, riști să pierzi, să deteriorezi sau să uiți pe undeva stiloul.

Galaxy Z Fold 5 nu va avea slot pentru S Pen

Au fost speranțe că Galaxy Z Fold 4 va avea un slot pentru S Pen, la fel ca frații săi Note. Evident, asta nu s-a întâmplat, așa că speculațiile s-au îndreptat către Galaxy Z Fold 5. Se presupune că Samsung lucrează la un design nou al balamalei, care ar elibera spațiu pentru siloz. Cu toate acestea, potrivit PhoneArena, zvonul actual nu confirmă acest lucru.

Aparent, deciziile de design au fost finalizate și Samsung a optat să facă un Galaxy Z Fold 5 mai subțire, în loc să creeze spațiu pentru un S Pen în interiorul acestuia. Un astfel de prototip Galaxy Z Fold 5 a fost văzut în ianuarie și părea mult prea subțire pentru a găzdui un stilou.

Cel mai scump stilou din lume este Fulgor Nocturnus de Tibaldi. S-a vândut la o licitație în Shanghai cu 8 milioane USD. Penița este din aur de 18K și are în centru un mic diamant. Stiloul are aproape 1.000 de diamante negre și 123 de rubine.

Samsung simte presiunea concurenților Oppo și Google. Oppo Find N2 și presupusul Google Pixel Fold, vin (sau vor veni) cu un design mai subțire și mai elegant. În comparație cu Oppo Find N2, Galaxy Z Fold 4 se simte oarecum gros. În acest fel bănuim că prioritatea Samsung este să obținem senzația și confortul de design, înainte de a avea un S Pen în interiorul telefonului.

Se presupune că Samsung a lucrat la un design S Pen super-subțire. Compania ar trebui să atingă echilibrul perfect între dimensiunea stylusului și confortul scrisului. Vedem că stiloul din interiorul celui mai recent Galaxy S23 Ultra este destul de subțire și chiar nu ne putem imagina cât de mult mai poate subția Samsung stiloul pentru ca să nu ajungă ca o scobitoare.