Conform FCC seria S10 va avea suport Wi-Fi6 și încărcare wireless inversă

901
Samsung Unpacked 2019 va începe la 20 februarie la San Francisco, în California. La acest eveniment, Samsung va lansa oficial noile modele Galaxy S10E, Galaxy S10 și Galaxy S10+. Înainte de a lansa aceste dispozitive în SUA, Samsung trebuie treacă prin mai multe teste de certificare la Comisia Federală de Comunicații (FCC). În cea mai mare parte, certificările FCC sunt făcute publice înainte de lansarea unui nou dispozitiv și nu oferă multe informații. Cu toate acestea, am aflat că cele trei smartphone-uri au fost certificate de FCC și au apărut informații despre conectivitatea lor. Agenția americană a certificat modelele SM-G970U viitorul Galaxy S10E, numărul de model SM-G973U va fi Galaxy S10 și SM-G975U corespunde lui Samsung Galaxy S10+, conform site-ului Xda-Developers. Sunt prezentate trei diagrame care compară diferențele de conectivitate dintre modelele Samsung Galaxy S10E, Galaxy S10 și Galaxy S10+ pentru America de Nord. Aceste diagrame enumeră toate benzile LTE pe care le vor suporta dispozitivele. În general, seria Samsung Galaxy S10 va avea același suport de conectivitate ca Samsung Galaxy S9.
Galaxy S10 cu Wi-Fi6 va oferi viteze mai mari
NFC, Bluetooth, MST (pentru Samsung Pay), benzi LTE, VoLTE, VoWI-FI, GPS sunt neschimbate. Cu toate acestea, certificarea FCC arată că dispozitivul are suport pentru WiFi 6, 802.11ax. Acesta este cel mai nou protocol Wi-Fi. Cea mai recentă tehnologie Wi-Fi va consuma mai puțină energie și va oferi viteze mult mai mari. Singurul dezavantaj al lui Wi-Fi6 802.11ax este că aveți nevoie de un router acceptat. Astfel acest lucru nu va fi atât de util pentru majoritatea utilizatorilor. Tehnologia Wi-Fi de ultima generație este de așteptat să fie inclusă în multe smartphone-uri emblematice în 2019.

VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) vă permite să efectuați apeluri direct în rețeaua 4G, oferind o conexiune aproape instantanee, în mai puțin de 2 secunde și sunet de înaltă calitate – vocea și sunetele interlocutorului par a fi lângă tine. Dacă este necesar, utilizatorul poate vorbi simultan pe VoLTE și poate folosi Internetul în 4G.

Mai mult decât atât, un alt document numit „transfer de putere wireless“, dezvăluie faptul că Samsung Galaxy S10 va sprijini încărcare inversă wireless. Este specificat „Acceptare sau transmitere de semnal de curent alternativ, prin inducție magnetică sau rezonanță magnetică“. Aceasta lucru certifică cumva zvonurile că seria Galaxy S10 va susține încărcarea inversă fără fir. Chiar dacă credem că știm aproape totul despre seria aniversară Galaxy S10 se pare că nu este chiar așa. Mai avem trei săptămâni până la prezentarea acestor smartphone-uri și vor mai apărea multe zvonuri despre acestea. Vom ști totul doar atunci când Samsung le va prezenta oficial la San Francisco.