Seria S23, Flip 5 și Fold 5 primesc aceleași caracteristici Galaxy AI ca S24

91
Seria Galaxy S23 Galaxy AI
Sursa foto: via phonearena.com

Din moment în moment așteptăm ca posesorii seriei Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 să primească actualizarea la One UI 6.1 care le va aduce toate, sau aproape toate, funcțiile Galaxy AI ale seriei Galaxy S24. Inițial, Samsung a anunțat că, împreună cu actualizarea One UI 6.1, flagship-urile din 2023 vor primi unele dintre caracteristicile Galaxy AI de la Galaxy S24, în timp ce unele dintre funcții ar putea să nu fie disponibile în modelele din generația anterioară.

Seria Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 sunt pe listă pentru a obține toate caracteristicile Galaxy AI ale seriei Galaxy S24. Acest lucru este speculat de o captură de ecran pe X distribuită de cunoscutul Ice Universe – @UniverseIce, potrivit SamLover. El a mai menționat: „seria Galaxy S23 Flip 5 și Fold 5 vor primi toate funcțiile Galaxy AI ale seriei S24”.

Într-o informație de ultim moment Samsung a confirmat deja că actualizarea va fi lansată azi pe:

  • Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra și Galaxy S23 FE
  • Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5
  • Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra

Într-o altă postare, Universul de Ghiață, a distribuit un videoclip cu Galaxy S23 Ultra și a menționat că „Galaxy S23 Ultra cu One UI 6.1 are toate caracteristicile AI și efectele de animație ale lui S24 Ultra”. Dar, trebuie să menționăm că Galaxy S23 nu include unele caracteristici ale lui Galaxy S24. De exemplu AOD pe tot ecranul, ajustarea luminozității ecranului, foto super HDR și algoritmul camerei.

Meniul Advanced Intelligence de pe Galaxy Z Fold 5 face disponibile toate funcțiile AI care pot fi găsite în acel meniu similar pe Galaxy S24. Samsung a menționat că o descriere pentru Circle to Search este acolo, astfel încât utilizatorii să știe că funcțiile există.

Snapdragon 8 Gen 2 este fabricat de TSMC. Are un nucleu ARM Cortex-X3 de 3,2 GHz și două nuclee ARM Cortex-A715, tactate la până la 2,8 GHz. Mai are două nuclee Cortex-A710 de până la 2,8 GHz și trei nuclee ARM Cortex-A510.

Samsung Galaxy S23 FE, din păcate, nu va obține toate caracteristicile Galaxy AI, chiar dacă a fost lansat în 2023. Este alimentat de cipuri Exynos și Snapdragon similar cu seria Galaxy S22 în loc de un Snapdragon 8 Gen 2 mai puternic, care este disponibil în modelele Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 și seria Galaxy Tab S9.

Funcțiile de mai jos aflate pe S24 Ultra nu vor fi incluse în S23 Ultra, dar toate caracteristicile Galaxy AI vor veni cu One UI 6.1.

Always-on display pe ecran complet (AOD). Galaxy S24 Ultra are un afișaj Always-On pe ecran complet, care afișează notificări, ora și alte informații esențiale chiar și atunci când telefonul este în modul de așteptare. Din păcate, această caracteristică nu va ajunge la Galaxy S23, potrivit SammyFans.

Glisor de ajustare a intensității ecranului. Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra au o nouă opțiune de intensitate sub Setări avansate de afișare. Odată activat, smartphone-ul tău va oferi culori de afișare mai vibrante, precum și o experiență de vizionare mai naturală și personalizabilă.

Fotografii Super HDR. Super HDR este unul dintre cele mai mari upgrade-uri pe care Samsung le-a adus cu seria Galaxy S24. Această funcție afișează de 64 de ori mai multă culoare la fiecare filmare. Oferă rezultate mai realiste prin optimizarea contrastului de culoare pe punctele luminoase și întunecate cu algoritmul de optimizare. Super HDR analizează mișcarea subiectului și modelele de zgomot, astfel încât să puteți face videoclipuri mai clare.

Algoritm avansat al camerei. Camera Galaxy S24 oferă fotografiere rapidă și o experiență avansată de calitate a imaginii. Un algoritm avansat al camerei oferă o experiență de fotografie uimitoare, optimizând imaginile la o calitate aproape profesională.

Știm deja că până la sfârșitul acestei luni One UI 6.1 ar trebui să fie lansată pentru flagship-urile din 2023.