Seria Samsung Galaxy Note ar putea să nu mai apară niciodată

443
Seria Samsung Galaxy Note ar putea sa nu mai apara niciodata
Sursa Foto: xda-developers.com

Seria Samsung Galaxy Note a fost favorita oamenilor de afaceri și utilizatorilor care aveau nevoie de putere încă de la lansare. Acest lucru s-a datorat S Pen-ului și altor specificații făcute de companie pentru a diferenția produsul de seria Galaxy S. Dar evoluția ambelor serii din ultimii câțiva ani a adus seria Note și seria S foarte aproape una de cealaltă.

Anul acesta Samsung chiar a adus suportul pentru S Pen pe seria Galaxy S cu Samsung Galaxy S21 Ultra. De aici și până la nu anunța un smartphone Note anul acesta nu a fost decât un pas. Dar ușa nu a fost închisă complet pentru un Galaxy Note în 2022. Dar, potrivit mai multor informații din Coreea de Sud, via XDA-Developers, acea ușă este acum închisă, iar seria Galaxy Note a fost ucisă.

Seria Samsung Galaxy Note la capăt de linie

Potrivit informațiilor, Samsung a exclus seria Galaxy Note din planul său anual de produse pentru smartphone-uri pentru 2022. Mai mult, producția și vânzarea ultimelor modele Galaxy Note, adică Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra va, de asemenea, fi în cele din urmă oprită. În timp ce producția celor două modele a scăzut deja, seria Note 20 având aproape un an și jumătate de la lansare, sursele coreene menționează că Samsung a produs încă 3,2 milioane de unități din seria Galaxy Note 20 pentru a satisface cererea pasionaților de această serie. Dar din 2022, acest număr va scădea la zero și nu va exista un nou Galaxy Note.

Există un raționament în spatele deciziei Samsung de a opri producția seriei Galaxy Note. În primul rând creșterea producției de dispozitive pliabile și înlocuirea ferestrelor de lansare și vânzare ale Notei cu cele pliabile. Samsung a livrat 12,7 milioane și 9,7 milioane de unități din seria Galaxy Note în 2019, respectiv 2020. Pe de altă parte, compania stabilește un obiectiv anual de livrare de 13 milioane pentru seria Galaxy Z anul viitor. În acest fel va eclipsa așteptările seriei Note. Deci, are sens ca Samsung să-și concentreze eforturile asupra telefoanelor sale pliabilele.

Litera N vine de la Note. Numele Note vine de la posibilitatea acestei serii de a scrie diferite note, notițe pe ecranul smartphone-ului. Seria Note are un S Pen pentru scriere și calcul și ecrane mari. Toate modelele au S Pen și un digitalizator Wacom sensibil la presiune.

Dacă încă mai sunteți cu gândul și sperați la un Galaxy Note în 2021 sau 2022, este timpul să renunțați. Cu excepția unei confirmări oficiale directe din partea Samsung, totul indică dispariția seriei Galaxy Note. Se așteaptă că viitorul Galaxy S22 Ultra nu numai că va avea suport S Pen, cum are Galaxy S21 Ultra, dar va avea și un design cu fund plat tip Note și o cavitate de stocare pentru S Pen. Cu suportul S Pen deja integrat și în Galaxy Z Fold 3, ceva din specificul seriei Galaxy Note merge mai departe.