Faceți această setare pentru a economisi spațiu pe Samsung Galaxy!

322
Faceti aceasta setare pentru a economisi spatiu pe Samsung Galaxy
Sursa foto: via slashgear.com

Telefoanele Samsung Galaxy sunt cele mai populare dispozitive Android de pe piață în acest moment. Calitatea construcției, designul excelent, caracteristicile și specificațiile fac telefoanele Galaxy extrem de atractive. Dar, mai nou cumpărătorii se orientează la cumpărarea unui nou telefon și la caracteristicile camerelor foto. Vor camere foarte performante.

Un punct nevralgic al modelelor emblematice mai recente Samsung, dar și al altor companii, este lipsa stocării extensibile prin intermediul unui card MicroSD. Cu puțin timp în urmă, aceasta a fost una dintre caracteristicile care diferențiau telefoanele Samsung Galaxy de Apple, renumit pentru ecosistemul său închis și lipsa de expansiune și personalizare. În zilele noastre, doar câțiva producători precum Sony și ASUS se mai deranjează să folosească un slot pentru MicroSD. Lipsa extinderii memoriei printr-un card MicroSD este o tendință problematică la toți producătorii de telefoane mobile. În aceste zile, acestea devin din ce în ce mai centrate pe experiența camerei pentru mulți oameni.

După cum se știe, stocarea internă a smartphone-ului se umple cu imagini și videoclipuri rapid, datorită codec-urilor ineficiente de stocare a imaginilor pe care le folosim de zeci de ani. Din fericire, The Motion Picture Experts Group (MPEG) are deja o soluție pentru JPEG-urile voluminoase care vă ocupă tot spațiul.

O setare pentru a economisi spațiu pe Samsung Galaxy

Formatele HEIF (High Efficiency Image File) și HEVC (High Efficiency Video Coding (H.265)) au fost introduse în 2015, conform Slashgear. În timp ce gama de iPhone-uri de la Apple a fost primul smartphone major care a folosit noile formate, mulți au urmat exemplul de atunci. Samsung, ca cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, nu putea rămâne în urmă. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung Galaxy disponibile acum pe piață!

Haivision este o companie canadiană fondată în 2004 axată pe dezvoltarea tehnologiei de streaming video. Haivision are sediul în Montreal și Chicago, cu aproximativ 250 de angajați și 7 birouri în întreaga lume, inclusiv în Europa.

Potrivit Adobe și Haivision, atât noile formate video, cât și cele de imagine păstrează sau îmbunătățesc calitatea imaginii. În același timp reduc dimensiunea totală a fișierului, oferind o compresie mai eficientă. Deși compresia este încă cu pierderi, mai multe informații pot fi stocate în același spațiu sau aceleași informații pot fi stocate în mai puțin spațiu.

Dacă utilizați un telefon Samsung Galaxy, pur și simplu deschideți aplicația Cameră, atingeți pictograma Setări („roată”). Aici bifați opțiunea intitulată „Imagini cu eficiență ridicată”, apoi activați „Reduceți dimensiunea fișierului”, pentru a activa formatul de imagine HEIF și formatul video HEVC.

Samsung nu publică nicio informație despre modul în care a implementat HEIF sau HEVC pe diferitele sale dispozitive Galaxy. Cel mai probabil, implementările și caracteristicile utilizate depind de dispozitivul specific în cauză. Dar utilizarea HEIF și HEVC poate economisi aproximativ 50% spațiu. Deoarece formatele sunt mai noi, partajarea fișierelor HEVC și HEIF poate necesita conversie. În timp ce Android, macOS, Windows și Linux pot deschide toate imaginile HEIF, ar putea fi necesar să instalați un codec pentru a face acest lucru.