Sfaturi pentru setările afișajului la seria Samsung Galaxy S22

919
Sfaturi pentru setarile afisajului la seria Samsung Galaxy S22
Sursa Foto: Future

Seria Samsung Galaxy S22 este compusă din Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22. Toate modelele au ecrane superbe, în spiritul tradiției Samsung. Modelul mai mic Galaxy S22 are diagonala ecranului de 6,1 inch (15,49 centimetri); Galaxy S22+ are diagonala de 6,6 inch (16,76 cm); și Galaxy S22 Ultra are diagonala de 6,8 inch (16,27 centimetri).

Luminozitatea celor trei ecrane din seria Samsung Galaxy S22 diferă și ea. Luminozitatea maximă a lui S22 este de 1.300 niți, în timp ce celelte două modele au o luminozitate maximă de 1.750 niți. Galaxy S22 și S22+ au ambele ecrane plate Dynamic AMOLED 2X LTPS cu o rezoluție de 1080p și cu o rată de reîmprospătare de 48 – 120 Hz. Spre deosebire de modelele mai mici, ecranul LTPO de pe S22 Ultra este mai eficient energetic. Rata de actualizare se poate regla dinamic de la 1 la 120 Hz.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Seria Samsung Galaxy S22: mai multe setări pentru afișaj

Afișajul pe cele trei telefoane S22 poate fi ajustat pentru a schimba rezoluția, culorile, selecta rata de refresh sau confortul ochilor – Eye Confort. Toate telefoanele Galaxy S22 au ecrane cu rată de reîmprospătare adaptivă, dar puteți ajusta și aceste setări. Mai jos, prin intermediul Pocketlint, vă prezentăm mai multe setări pe care le puteți face pentru afișajul telefoanelor din seria Samsung Galaxy S22.

Accesați modul 120 Hz. Există două moduri de afișare – Adaptiv sau Standard. Modul Standard rămâne la 60 Hz, netezimea adaptivă va selecta rata de reîmprospătare adecvată de la 10 la 120 Hz. O reîmprospătare mai rapidă înseamnă imagini mai fluide cu mișcare rapidă, dar poate consuma mai multă baterie. Avantajul Adaptivului este că va gestiona cererea de baterie pentru dvs. Puteți găsi opțiunile în Setări -> Afișaj -> Netezime mișcare.

Schimbați rezoluția afișajului. Samsung Galaxy S22 Ultra are opțiunea de a schimba rezoluția între trei opțiuni: WQHD+ (3088 x 1440); FHD+ (2316 x 1080); și HD+ (1544 x 720). Accesați Setări -> Afișaj -> Rezoluție ecran și veți găsi aceste opțiuni. Nu există o ajustare inteligentă a rezoluției, așa cum oferă unele dispozitive din altă parte. Opțiunile de rezoluție pentru modelele Galaxy S22 și S22+ diferă desigur.

Activați modul întunecat. Deschideți meniul de setări și selectați Afișaj. Este primul lucru pe care îl veți vedea în partea de sus a paginii la „Deschis” și „Întunecat” complet cu ilustrații. Puteți programa modul întunecat selectând „Setări pentru modul întunecat” de sub aceste ilustrații vizuale.

Porniți amplificatorul video și Eye comfort shield

Schimbați culorile afișajului. Pentru aceasta accesați Setări -> Afișaj -> Modul ecran. Aici veți avea opțiunea de a schimba modul în care arată afișajul, de la Vivid la Natural, cu balansul de alb cald/rece disponibil și pentru ajustarea manuală. Există setări avansate, pentru a controla și canalele roșu, verde și albastru individual, dacă doriți să vă scufundați cu adevărat în profunzime.

Porniți amplificatorul video. Pe seria Samsung Galaxy S22 se află un amplificator video, care are scopul de a vă îmbunătăți experiența de vizionare video. Funcționează cu o gamă largă de aplicații, inclusiv Netflix, Prime Video și YouTube. Accesați Setări -> Funcții avansate -> Luminozitate video. Există opțiuni pentru Normal sau Luminos.

Porniți scutul pentru confortul ochilor. Aceasta schimbă culoarea afișajului pentru a reduce lumina albastră, a evita oboseala ochilor și a vă ajuta să dormiți mai bine. Accesați Setări -> Afișaj și comutați pe „Eye comfort shield”. Făcând clic pe această setare, puteți găsi moduri adaptive sau personalizate, astfel încât să puteți alege să o aveți tot timpul sau doar de la o anumită oră.

Modul cu o singură mână. Accesați Setări -> Funcții avansate -> și comutați la „Modul cu o singură mână”. Acest lucru va micșora afișajul pentru a vă oferi acces mai ușor la lucruri mai aproape de partea de sus. Este excelent pentru mâinile mici pe telefoanele mari. Odată ajuns în modul cu o singură mână, puteți comuta de la stânga la dreapta atingând săgețile. Pentru a ieși din modul cu o singură mână, atingeți doar zona neagră.