Sfaturi pentru îmbunătățirea calității imaginii televizoarelor Samsung

1640
Sfaturi pentru imbunartatirea calitatii imaginii televizorului Samsung
Sursa Foto: © Stephen Withers

Samsung este cel mai vândut brand de televizoare din lume timp de 16 ani la rând. Ceea ce înseamnă, desigur, că veți găsi cele mai bune televizoare Samsung în mai multe camere de zi din întreaga lume decât cele ale oricărei alte mărci.

Samsung și-a câștigat o reputație pentru a oferi standarde de performanță de obicei impresionante. Toate televizoarele Samsung, de la un model de elită la unul mai ieftin sunt de cea mai bună calitate. Într-adevăr, acesta este probabil un factor important în succesul de durată al companiei pe piața TV.

Cu toate acestea, experiența pe care o obțineți cu orice televizor Samsung depinde mult de modul în care îl configurați. Acest lucru poate face ca milioane de oameni din întreaga lume să se descurce fără să vrea cu o performanță a imaginii TV care nu este la fel de bună pe cât ar putea fi, deoarece setările din cutie sunt rareori cea mai bună opțiune.

Așadar, aveți mai jos via TechRadar mai multe sfaturi importante pentru reglarea calității ecranelor televizoarelor Samsung. Acest sfaturi sunt bazate pe feedbackul utilizatorilor de televizoare Samsung de-a lungul anilor, pentru a îmbunătăți instantaneu felul în care arată televizorul tău.

Evitați presetarea la Imagine dinamică pe Samsung TV

1. Comutați de la presetarea Imagine dinamică. Deși, din fericire, Samsung nu mai trimite televizoarele setate la imaginea dinamică prestabilită în mod implicit, opțiunea este încă disponibilă. De fapt, apare în partea de sus a unei liste foarte limitată de opțiuni presetate pentru imagine.

La prima vedere, este ușor să te îndrăgostești de modul dinamic. La urma urmei, este conceput pentru a „prezenta” extremele de care este capabil televizorul tău când vine vorba de gama de culori, luminozitate, contrast și claritate. Ca atare, atrage imediat toți utiizatorii de televizoare Samsung.

Din păcate, totuși, odată ce ați trecut de wow-ul inițial, modul dinamic nu face nicio favoare calității imaginii. Culorile bogate, de exemplu, pot deveni atât de extreme încât arată vizibil nenatural. Unele tonuri de culoare tind să fie împinse mai mult decât altele, ceea ce duce la o pierdere a echilibrului, iar detaliile subtile de umbrire pot dispărea, făcând imaginile să pară mai plate și mai pline de desene animate.

Diferența dintre cele mai întunecate și cele mai luminoase părți ale imaginii poate fi extinsă până la un punct în care lucrurile încep să pară forțate și inconsecvente. În același timp claritatea poate fi împinsă atât de mult încât părțile texturate ale imaginii pot arăta excesiv de granulate.

Pe scurt, ceea ce îți dorești cu adevărat de la o imagine TV, pentru a face experiența de vizionare mai captivantă, este consistența și echilibrul. Ceea ce este aproape opusul a ceea ce este proiectat să ofere presetările de imagine dinamică.

Deci primul sfat este să evitați presetarea dinamică… dar ce ar trebui să faceți în schimb? Ah, ei bine, avem și un pont pentru asta.

Reglați imaginea în funcție de ce vizionați

2. Reglați presetările de imagine pentru diferite surse. Chiar și odată ce ați ocolit glonțul dinamic, cercetările arată că majoritatea oamenilor rămân doar cu una dintre celelalte opțiuni prestabilite ale televizorului lor. Nu, nu este bine!

Televizoarele Samsung în modul Standard sunt de fapt destul de plăcute pentru unele tipuri de conținut. Abordarea sa ușor agresivă se joacă de obicei frumos, de exemplu, cu sursele TV de difuzare obișnuită și sport. Cu toate acestea, cu programele de filme, în special sursele de film HDR care se redă la 24 de cadre pe secundă, puteți obține imagini mult mai echilibrate, consistente și, prin urmare, captivante dacă utilizați presetările Mod Film sau Filmmaker disponibile pe televizoarele recente Samsung.

Ambele moduri sunt concepute pentru a reproduce conținutul cu mai multă „precizie”. Adică, folosind setări de imagine care urmăresc mai aproape de nivelul de culoare, luminozitate și claritate văzute la reclamele care ne inundă de multe ori conținutul.

Modul Filmmaker a fost stabilit de fapt împreună cu un organism terț din industrie, UHD Alliance, deși am spune că modul Film de la Samsung oferă un rezultat mai plăcut la filme. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune televizoare Samsung din 2021!

Procesarea mișcării pe televizoarele Samsung

3. Folosiți procesarea mișcării… dar cu atenție. Procesarea mișcării pe televizoare este concepută pentru a reduce tremuratul sau neclaritatea rezoluției – sau ambele – care pot apărea atunci când televizoarele trebuie să arate obiecte care se mișcă pe ecran. De obicei funcționează analizând fiecare cadru dintr-o sursă de imagine primită și descoperind cum să adăugați cadre de imagine „configurate” suplimentare între cele reale – un proces cunoscut sub numele de interpolare a cadrelor.

Multe televizoare premium oferă totuși un meniu de abordări de procesare a mișcării, care includ opțiuni alternative. Este vorba despre tehnici simple de repetare a cadrelor, care reduc sarcina procesoarelor video ale televizorului; și sisteme care adaugă cadre negre fluxului video pentru a încerca să recreați experiența de 24 fps tip cinema.

Procesarea mișcării poate fi și inutilă. Dacă se îndepărtează prea multă vibrație, de exemplu, poate face filmele să arate ca telenovele ieftine. Prea multă prelucrare poate face imaginile să pară false. În același timp, procesarea mișcării de calitate slabă poate provoca efecte secundare nedorite urâte (pâlpâire sau aureole). Deci, în unele cazuri, cel puțin, un pic de procesare a mișcării de înaltă calitate poate face imaginile mai bune.

La televizoarele Samsung, sugerăm de obicei să setați setările de mișcare (care se găsesc într-un meniu de claritate a imaginii pe modelele recente) la o setare Personalizată și să alegeți nivelurile trei sau patru pentru elementele de estompare și trepidații separate. Având în vedere diferențele care pot exista între ecrane și puterea de procesare a diferitelor televizoare Samsung, vă recomandăm totuși să experimentați cu setările de mișcare pe televizorul propriu pentru a obține cel mai eficient echilibru cu aspect natural.

Evitați reducerea zgomotul digital pe televizoarele Samsung

4. Evitați reducerea zgomotului. Aproape fiecare televizor Samsung are procesare de reducere a zgomotului setat pornit în starea sa din cutie. „Zgomotul” digital înseamnă mici imperfecțiuni ale imaginii care se strecoară datorită modului în care funcționează compresia. În teorie, reducerea zgomotului caută orice zone mici și le netezește.

În timp ce ideea procesării de reducere a zgomotului sună copleșitor de pozitiv pe hârtie, totuși, în realitate, poate deteriora mai degrabă decât îmbunătăți calitatea imaginii. Fie făcând imaginile să pară „moi” (pentru că încearcă să estompeze granulația excesivă, blocarea sau petele dintr-o imagine), fie prin curățarea imaginilor cu detalii fine. Dacă reducerea zgomotului este încântătoare când vizionați filme care au un câștig natural al filmului, poate ajunge să denatureze altă textură din imagine pe care doriți să o păstrați. Procesarea defectuoasă a zgomotului poate provoca chiar murdărie pe unele imagini.

Procesarea de reducere a zgomotului de pe televizoarele Samsung este de obicei bună pentru standardele lumii TV în general, în special la modelele premium cu procesare AI. Cu toate acestea, vă recomandăm să dezactivați atât MPEG NR obișnuit, cât și așa-numitul MPEG NR cu toate sursele, pentru a vă bucura de o imagine mai directă și naturală. Mai ales cu orice sursă 4K decentă de la distanță, care chiar nu au nevoie de nicio interferență de la reducerea zgomotului.

Dezactivați Energy Saving

5. Dezactivați modurile de economisire a energiei pentru o vizionare mai consistentă. În fața reglementărilor tot mai stricte privind consumul de energie, televizoarele Samsung sunt livrate cu așa-numitele funcții Eco. Deși acestea sună ca o idee bună pe hârtie, pot dăuna grav calității imaginii.

Principalii infractori de pe televizoarele Samsung sunt opțiunile de detectare a luminii ambientale și iluminare în mișcare. Sistemul de detectare a luminii ambientale ajustează luminozitatea imaginii ca răspuns la cantitatea de lumină din camera ta. Acest sistem lasă în mod obișnuit imaginelor un aspect mai plictisitor decât normal, chiar și în setări destul de luminoase. Și în camerele foarte întunecate imaginile HDR pot să arate plictisitoare și plate, departe de ce au dorit creatorii lor.

Între timp, sistemul Motion Lighting (sau LED Clear Motion) încearcă să economisească energie prin reducerea luminozității atunci când există mișcare în imaginile pe care le vizionați. Totuși, ca și în cazul opțiunii de detectare a luminii ambientale (Ambient Light Detection), aceasta lasă, de obicei, imaginile să arate mai întunecate decât ar trebui, departe de ​​ceea ce este capabil televizorul dvs., cât și în ceea ce privește imaginile fidele la sursa.