Sistem de conducere autonomă de Nivel 4 testat de Samsung

189
Sistem de conducere autonom
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung este cu un pas mai aproape de a dezvolta un sistem de conducere autonomă de cel mai înalt nivel. Se pare că SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) a rulat cu succes și a încheiat un test „fără șofer” de la Suwon la Gangneung în Coreea de Sud. Este la nivelul de conducere autonomă Nivel 4.

Majoritatea vehiculelor aflate pe drum astăzi sunt de Nivel 0: controlate manual. La vehiculele autonome de Nivel 4 factorul uman intervine doar dacă lucrurile merg prost sau există o defecțiune a sistemului. În acest sens, aceste mașini nu necesită interacțiune umană în majoritatea circumstanțelor. Cu toate acestea, un om mai are opțiunea de a conduce. Sistemul testat de Samsung este de Nivel 4.

Vehiculele de Nivelul 5 nu necesită atenție sau interacțiune umană. „Sarcina de conducere dinamică” este eliminată, mașinile nu vor avea nici măcar volane sau pedale de accelerație/frână. Vor putea să meargă oriunde și să facă orice poate face un șofer uman experimentat. Mașinile complet autonome sunt în curs de testare la mai multe companii, dar niciuna nu este încă disponibilă publicului larg.

Samsung a testat un sistem de conducere autonomă de Nivel 4

Un sistem de conducere autonomă care nu necesită intervenția șoferului este considerat „Nivel 4” sau „Automatizare înaltă a conducerii”. Este cel testat de Samsung. Vehiculele cu auto-conducere capabile să atingă Nivelul 4 pot funcționa liber în modul de conducere autonomă, cu o intervenție umană redusă sau deloc, de obicei în medii urbane unde viteza maximă atinge o medie de 50 km/h.

Presa coreeană, citată de SamMobile, susține că Samsung și-a instalat algoritmul de conducere autonomă împreună cu un sistem LIDAR pe o mașină disponibilă comercial. Nu a fost specificat ce tip sau marcă de autovehicul a fost în cauză. Sistemul Nivel 4 testat de Samsung a trecut cu succes testul de ~200 km. A fost capabil să recunoască vehiculele de urgență, să schimbe automat benzile și să conducă pe rampe, detectând astfel două drumuri conectate cu înălțimi diferite.

Compania Tesla a fost înființată la 1 iulie 2003 de către Martin Eberhard și Marc Tarpenning. Proprietar este Elon Musk care deține 20,6% din Tesla. Numele companiei este un tribut adus inventatorului și inginerului Nikola Tesla.

Pentru referință, un autovehicul electric Tesla atinge doar Nivelul 2 sau automatizarea parțială. Nu multe vehicule sunt capabile de automatizare de Nivel 3 conform standardelor SUA. Totuși, compania Mercedes-Benz a anunțat primul vehicul autonom de Nivel 3 la începutul acestui an.

Se pare că dezvoltarea unui sistem de conducere autonomă de Nivel 4 este aproape de a fi terminată de Samsung. Acest lucru ar fi o afacere foarte bună pentru piața de conducere autonomă, precum și pentru subsidiara Samsung, Harman. Cel mai probabil Harman va integra acest sistem avansat în Cockpit-ul său digital și /sau platforme Ready Care.