Control sporit la Smart Home cu actualizarea SmartThings pe Galaxy Watch

233
Samsung Smart Home
Sursă foto: via Samsung Global Newsroom

Utilizatorii ceasurilor Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro, Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic își vor putea gestiona mai bine dispozitivele conectate Smart Home. Acest lucru devine mai mai ușor și mai convenabil, chiar de la încheietura mâinii, datorită celei mai recente actualizări a aplicației SmartThings.

Utilizatorii seriilor Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5 nu mai trebuie să deschidă aplicația SmartThings pentru Smart Home. Ei pot pur și simplu să gliseze direct pe ecranul ceasului pentru a accesa SmartThings. În acest fel vor putea să folosească smartwatch-ul pentru a-și monitoriza casele inteligente de oriunde s-ar afla, în doar câteva secunde. Potrivit Samsung Newsroom, noua actualizarea vine cu versiunea 1.1.08.

Specificații actualizate ale SmartThings pentru Smart Home cu Galaxy Watch

Iată ce se poate controla la Smart Home de pe ceasurile inteligente Samsung:

1. Transmisiune LIVE a imaginilor captate de camerele de supraveghere din casă, dar și din afara casei/din dreptul soneriei de la intrare, pentru cei care folosesc camerele Ring și Nest – care acceptă protocolul WebRTC pentru prima dată. Utilizatorii care dețin camere de supraveghere la intrarea în casă sau integrate în interfon pot să vorbească direct cu oaspeții care îi vizitează folosind Galaxy Watch.

WebRTC (Web Real-Time Communication – comunicare în timp real pentru Web). Este proiect gratuit open source care oferă browserelor web și aplicațiilor mobile comunicare în timp real prin interfețe de programare a aplicațiilor.

2. Control direct asupra unei liste extinse de dispozitive Samsung (și nu numai). De exemplu: SmartTag, purificatoare de aer, termostate și jaluzele, direct de pe Galaxy Watch. Acestea erau anterior accesibile doar prin intermediul smartphone-ului

Noile funcționalități pentru SmartHome includ:

  • SmartTag: pornire/oprire sonerie și control al volumului soneriei.
  • Purificatoare de aer: reglarea vitezei ventilatorului.
  • Termostate: setarea temperaturii și controlarea temperaturii punctului de referință pentru încălzire/răcire.
  • Jaluzele: trei comenzi personalizate (deschidere, închidere, pauză), ajustarea nivelului jaluzelelor.

3. Control de la distanță asupra televizorului conectat folosind un Galaxy Watch 4 sau Galaxy Watch 5. Prin noua funcție de control Device-to-Device (D2D), care conectează un Galaxy Watch cu Smart TV-ul Samsung din apropiere.  Disponibil pe cele mai recente televizoare inteligente Samsung care acceptă BT HID – BT(Bluetooth) HID(Human Interface Device). Necesită ca dispozitivele să fie situate în raza de asistență Bluetooth.