Smartphone Samsung Galaxy cu design rotund sus și jos

1187
Sursa Foto: letsgodigital.org

Gigantul tech este de mult timp liderul mondial în domeniul smartphone-uri. De-a lungul timpului, producătorul sud-coreean a lansat numeroase modele și, odată cu sosirea unor ecrane flexibile, ne putem aștepta la mai multe produse inovatoare în perioada următoare. De exemplu, telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Flip și seria Galaxy S20 vor fi dezvăluite luna viitoare. În fundal, însă, compania este implicată și în proiecte de telefoane total diferite.

Un telefon futurist de la Samsung, cu margini minime ale ecranului și părțile de jos și sus rotunjite, pe care pot fi afișate pictogramele pentru o operare rapidă, a fost recent brevetat de Samsung. De această dată avem de-a face cu un telefon Samsung Galaxy în care ecranul din partea de sus și de jos rulează până la capăt, oferind telefonului un aspect unic și, în plus, funcționalitate suplimentară. În afară de aceste rotunjiri pare un smartphone „obișnuit”. Sigur că forma pare oarecum ciudată, dar tot la fel au fost și primele modele de Galaxy S sau Galaxy Note.

Smartphone Samsung Galaxy cu ecran rotund sus și jos

Samsung Display a depus la jumătatea anului trecut un brevet remarcabil la USPTO (Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite). Brevetul intitulat „Terminal portabil și metoda de aranjare a pictogramelor” a fost publicat pe 23 ianuarie 2020. Tot atunci a apărut și în baza de date de la WIPO, pentru protecția la nivel mondial a tehnologiei brevetate.

Smartphone-ul Samsung Galaxy prezentat are un design foarte special. Atât partea superioară, cât și cea inferioară a ecranului sunt complet rotunde, oferind dispozitivului un aspect unic. Au fost utilizate trei piese de afișare. Un ecran principal și două sub-afișaje, unul în partea de sus și unul în partea de jos.

Sub-afișajul acceptă controlul tactil și poate afișa diferite tipuri de conținut. Pot fi afișate informații standard precum indicatorul bateriei, ora și semnalul de rețea. Dar, pot fi afișate și pictograme de aplicații, pe care utilizatorul le poate parcurge cu ușurință de la stânga la dreapta. În acest fel nu trebuie să vă întoarceți la meniul principal pentru a deschide o aplicație nouă.

WIPO – World Intellectual Property Organization este o agenție a Națiunilor Unite. A fost creată în 1967 cu scopul de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale oriunde în lume. WIPO are sediul la Geneva în Elveția și are in prezent 192 de state membre.

Partea de jos oferă, de asemenea, spațiu pentru pictograme, cum ar fi pictograme rapide pentru apeluri, mesaje, cameră, etc. Documentația de brevet se referă, de asemenea, la „grupuri de sub-pictograme”. În funcție de aplicația pe care ai deschis-o, sunt afișate pictogramele de operare corespunzătoare. De exemplu, urmăriți un videoclip? Apoi puteți ajusta volumul videoclipului prin partea inferioară a ecranului, în timp ce partea de sus arată un panou de control. Nu știm în ce categorie de smartphone va încadra Samsung acest telefon.

Un smartphone unic și futurist cu multe facilități de afișare

De asemenea, puteți muta grupurile de sub-iconițe de sus în partea de jos a ecranului și invers. Când nu sunt afișate pictograme, partea superioară și inferioară a ecranului este una cu ecranul principal, astfel încât o fotografie poate fi afișată pe întregul ecran (ecran principal + sub-afișaje).

Dacă între timp primiți un apel telefonic sau primiți un mesaj, acesta este afișat în secțiunea ecranului superior. Deci, nu mai vedeți un pop-up mare în ecranul principal, ci o pictogramă în partea de sus. Aceasta va avea, fără îndoială, o anumită culoare și se va emite un sunet, astfel încât utilizatorul să observe imediat notificarea.

Nicio margine a ecranului nu este vizibilă în părțile laterale. În părțile rotunde de sus și de jos este vizibilă o margine minimă. Marginile sunt proporționale, ceea ce face ca smartphone-ul Samsung Galaxy să pară simetric și futurist. În marginea superioară a ecranului există suficient spațiu pentru o cameră frontală și un receptor.

Marginile ecranului au fost reduse drastic în ultimii ani și tendința continuă, nu știm până unde. Drept urmare, producătorii au fost nevoiți să caute alternative la camera selfie, ceea ce a dus la crestături, camere pop-up și ecrane cu gaură. Cu toate acestea, mulți producătorii văd oportunitatea de a pune camera selfie din nou în marginea îngustă de sus.

Producătorii de smartphone-uri sunt implicați în dezvoltarea unei camere sub ecran, dar această tehnologie pur și simplu nu este încă complet dezvoltată. Mai mult, această tehnologie va apare inițial în modele de top. Vor trece câțiva ani până când camera in-display va deveni performantă și ieftină.

Dacă gigantul tech intenționează să dezvolte acest smartphone Samsung Galaxy într-un produs final, este greu de prevăzut. Cu toate acestea, nu este de neconceput că în viitor să putem achiziționa și acest tip de model de design.

SURSĂLetsgoDigital