Următorul model de smartphone pliabil Samsung ar putea fi complet diferit

1053

Lansarea primului smartphone pliabil Samsung, Galaxy Fold, nu a mers chiar cum ar fi vrut compania sud-coreeană. Gigantul tech a fost forțat să-și amâne lansarea după ce la mai multe telefoane trimise diferiților specialiști pentru revizuire au fost semnalate unele probleme. Samsung a preluat toate aceste telefoane, a văzut problemele apărute și le-a rezolvat. Acum Samsung se pregătește de lansarea lui Galaxy Fold.

Acest design aflat pe Galaxy Fold nu este singurul pe care Samsung la luat în considerare pentru smartphone-urile pliabile. De asemenea, a luat în considerare ideea unui dispozitiv ascendent evidențiat de un brevet nou publicat, care a fost inițial înregistrat în SUA spre sfârșitul anului trecut și în Coreea în decembrie 2015. Galaxy Fold se pliază spre interior cu un ecran secundar la exterior pentru folosire atunci când dispozitivul este pliat.

Samsung a brevetat un nou design pliabil

Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA – USPTO a publicat un brevet acordat companiei Samsung pentru un smartphone pliabil bazat pe un design „Fold-Out”. Brevetul acordat în această săptămână de către USPTO companiei Samsung a fost depus în SUA în trimestrul trei 2018.

Samsung lucrează la două noi smartphone-uri pliabile, conform SamMobile. Unul va avea un design pliabil în formă de clapetă, în timp ce celălalt se va plia spre exterior. Gigantul tech a creat mai multe prototipuri pliabile exterioare, unul dintre acestea a fost selectat pentru Galaxy Fold.

Recentul brevet Samsung, pentru un eventual Galaxy Fold 2, constă dintr-un afișaj flexibil montat pe două carcase separate, unite printr-o balama cu un mecanism de alunecare. La pliere, capacul diapozitivului alunecă de-a lungul unei caneluri, permițând afișajului să se îndoaie în mod egal spre exterior. Există, de asemenea, o unitate de blocare pentru a menține ecranul ferm atunci când dispozitivul este desfăcut. Este totuși de remarcat faptul că Samsung ar putea opta pentru un mecanism de pliere diferit pentru acest model de smartphone.

USPTO – United States Patent and Trademark Office. Directorul Oficiului pentru Brevete și Mărci din Statele Unite și Secretarul de Comerț pentru Proprietate Intelectuală este numit de președintele Statelor Unite și trebuie confirmat de Senat. Director USPTO este Andrei Iancu. USPTO este cel mai mare birou din domeniul brevetelor din lume.

Am văzut deja ce specificații aduce primul smartphone pliabil, prima generație de Galaxy Fold. Compania sud-coreeană a pus în el tehnologii și caracteristici de ultimă oră. Acum se pare că este doar o chestiune de timp până când o să vedem un nou exemplar pliabil Samsung. Sigur va veni cu mai multe caracteristici și specificații. Samsung probabil își va extinde gama de dispozitive pliabile pentru a include design-uri pliabile în formă de clapetă și tip Fold-Out.