O lună cu smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Flip

787
Sursa Foto: Song Su-hyun /The Korea Herald

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Flip este de aproape o lună în mâinile utilizatorilor. Mulți l-au crezut doar o curiozitate, dar se pare că la foarte multe persoane și în special la generația tânără, acesta le-a schimbat conceptul de telefon mobil. Deși nu este un smartphone de super clasă, utilizarea lui Galaxy Z Flip este interesantă și oferă mai mult confort practic.

În primul rând, smartphone-ul Samsung Galaxy Z Flip a venit într-o culoare violetă neobișnuită și lucioasă. Telefonul de dimensiuni aproximativ pătrate, cu o dimensiune ce se încadrează foarte bine în palmă, este efectiv atractiv după plictisitoarele telefoane rectagulare care ne-au dominat viața în ultimul deceniu.

Galaxy Z Flip este la nivelul lui Galaxy S20 Ultra doar la preț, nu la specificații

Galaxy Z Flip se deschide și se închide foarte ușor cu un deget și face un sunet inedit pentru a marca acest lucru. Este foarte practic prin dimensiunea sa, se încadrează bine în palmă și dă o senzație de mai multă confidențialitate. Nu mai poate vedea toată lumea mesajele pop-up când doar te uiți la ecran. De cele mai multe ori un telefon clasic este pus cu fața în sus și poate vedea oricine ce notificări ai primit. Dincolo de nostalgiile generate de acest telefon pliabil, este totuși destul de scump. Un preț aproximativ 1.500 de euro este destul de mare pentru un smartphone ce nu este la nivelul lui Samsung Galaxy S20 Ultra. Vedeți o comparație între cele două pe pagina noastră din iLoveSamsung.

Galaxy Z Flip are un as în mânecă destul de mare. Samsung a pus în interior un procesor Qualcomm Snapdragon 855, un chipset puternic. Este foarte rapid când căutăm știri și informații sau pentru orice fel de alte operații efectuate. Putem spune că își face foarte bine treaba chiar și față de unele laptopuri puțin mai vechi.

IP68 – Ingress Protection. În certificarea „IP68”„68″ indică nivelul de protecție. Numărul „6” înseamnă că dispozitivele sunt protejate complet împotriva oricărui tip de pătrundere a prafului. Numărul „8„ înseamnă că telefoanele sunt rezistente la apă timp de 30 de minute până la o adâncime 1,5 m.

Durata de viață a bateriei și lipsa certificării IP68 dezamăgesc puțin

Dar, sunt și două lucruri care ar putea dezamăgi potențiali cumpărători de Galaxy Z Flip. Este în trend cu moda, este elegant, frumos și întoarce privirile dar, nu este rezistent la apă. O certificare IP68 era mai mult decât binevenită. Numai că tipul de design pliabil tip clamshell și nu numai acesta, nu permite o etanșare perfectă a unui astfel de telefon momentan. Deci trebuie avut grijă în această privință cu Flip-ul Samsung.

Un alt lucru oarecum dezamăgitor este durata de viață a bateriei, conform The Korea Herald. Echipat cu o baterie combinată de 3.300 de miliamperi oră, descărcarea bateriei lui Galaxy Z Flip se simte destul de rapid. Dacă comparăm Z Flip-ul cu Note 10+, de exemplu, bateria acestuia de 4.300 mAh durează mai mult de o zi întreagă.

În ciuda acestor lucruri trebuie remarcată reacția oamenilor față de acest mic gadget. A fost și este foarte bine primit și apreciat, este mult mai ieftin și mai bun ca Motorola Razr. Dincolo de unele lucruri pe care le-am fi dorit mai bune, Samsung Galaxy Z Flip se vinde foarte bine peste tot în lume. Femeile și adolescenții îl iubesc foarte mult, dar și toate celelalte categorii de utilizatori.