Smartphone Samsung cu ecran care continuă spre spate

785

Samsung a brevetat un telefon mobil cu un afișaj care acoperă atât partea frontală, partea superioară, cât și cea din spate. Camera este de asemenea încorporată în ecran. Acesta este un dispozitiv mobil cu așa-numitul „afișaj cu mai multe planuri”. Telefonul are un afișaj atât pe față, cât și pe spate, care poate fi folosit simultan.

Pentru a crea o suprafață de ecran mai mare producătorii de smartphone-uri inventează tot felul de moduri de a manipula camera selfie. De la o crestătură până la o gaură în ecran sau o cameră de tip pop-up, Samsung a introdus astfel de ecrane la telefoane. Între timp, primele telefoane au fost introduse cu un al doilea ecran, cum ar fi Vivo Nex Dual Display sau Nubia X. Prin folosirea unui afișaj în spate, camera frontală devine superfluă, iar autoportretele pot fi făcute cu camera principală.

Luna trecută, colegii noștri de la LetsGoDigital au scris despre un brevet pentru un telefon Huawei cu un afișaj pe spate. În trecut, am întâlnit și brevete de la Samsung pentru un smartphone Galaxy cu ecran dublu. Acum Samsung a solicitat din nou un brevet pentru un smartphone cu ecran dual. De această dată brevetul este prezentat cu mai multe detalii.

Un smartphone Samsung cu afișaj continuu

În octombrie 2016, Samsung a înaintat un brevet la USPTO (Biroul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite) pentru un „dispozitiv electronic care are mai multe afișaje și o metodă de control al acestora”. Brevetul a fost aprobat și recent, la 25 aprilie 2019, a fost publicat în baza de date WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale).

WIPO World Intellectual Property Organization este o agenție specializată a ONU creată în 1967 și are sediul la Geneva. Are scopul declarat de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale oriunde în lume. Wipo este finanțat prin contribuții din partea statelor membre și prin donații publice sau private. România este membră WIPO.

Smartphone-ul patentat de Samsung are trei părți de afișare, care sunt combinate într-un singur ecran. Întregul front este format din ecran. Suprafața de afișare se extinde prin partea superioară, până la aproximativ 3/4 din spate. Ecranul este plasat într-un suport, astfel încât să își păstreze forma fixă. Prin urmare, nu este un telefon pliabil, ci un telefon cu două fețe.

Cu toate că ilustrațiile de brevete de pe față prezintă un buton fizic de acasă integrat pe ecran, este clar din descrierea brevetului că acesta poate fi, de asemenea, un buton virtual. Nu este necesară o cameră pe față, deoarece autoportretele pot fi făcute folosind camera principală din spate.

Sunt prevăzute diverse opțiuni pentru camera principală. Aceasta poate fi integrată pe partea din spate, sus pe ecran. Aceeași tehnologie este utilizată în seria Galaxy S10, lansată la începutul acestui an. Totuși, sunt mai multe alternative de amplasare. De exemplu, camera poate fi plasată între cea de-a doua și a treia parte a afișajului. Poate fi integrată în carcasa însăși, imaginile brevetului prezintă diferite opțiuni pentru aceasta.

Ecranul se poate activa cu mâna sau cu un S Pen

Brevetul explică apoi opțiunile de operare. Plasând mâna pe ecran, acea parte a ecranului devine activă. Deși nu există un compartiment de depozitare pentru un pix/stilou în imaginile din brevet, descrierea menționează utilizarea unui stylus. Puteți activa ecranul cu mâna sau cu un S Pen – stiloul Samsung pentru smartphone-urile din gama Galaxy Note. Aceste mișcări sunt detectate de la o distanță de 2 până la 5 cm de ecran, conform descrierii brevetului.

Dacă doriți să faceți un selfie, puteți folosi camera de la spate. Afișajul de mai jos arată imediat rezultatul. Faceți o fotografie a altcuiva? Rezultatele pot fi afișate pe ambele ecrane. În acest fel, persoana fotografiată poate vedea și ea o imagine de previzualizare.

O altă funcție în care ecranul dublu poate fi util este atunci când vă întâlniți cu o persoană care vorbește altă limbă, limbă pe care nu o cunoașteți. Astfel, o persoană poate vorbi cu smartphone-ul în limba proprie, după care cealaltă poate citi traducerea în timp real pe cealaltă parte a dispozitivului.

Afișajul de sus poate funcționa ca o bară de notificare pentru a afișa informații generale, cum ar fi un apel pierdut sau un mesaj primit. Prin tragerea notificării de la micul ecran la afișajul frontal, aplicația corespunzătoare este deschisă automat, astfel încât să puteți apela numărul direct sau să trimiteți un mesaj. Cu această mișcare de tragere nu trebuie să atingeți ecranul fizic, ci printr-o mișcare plutitoare.

Este dificil de anticipat dacă Samsung intenționează să pună acest smartphone pe piață. Există totuși semne clare că mai multe dispozitive cu afișaj pe două fețe vor fi introduse în viitorul apropiat. Gigantul tech a lansat recent un smartphone cu o cameră de tip pop-up Galaxy A80 și nu fără succes. Deci ne putem aștepta și la un astfel de smartphone.

SURSĂLetsgoDigital