Acasă Stiri Ce smartphone-uri Samsung Galaxy vor primi Android 10 Q

Ce smartphone-uri Samsung Galaxy vor primi Android 10 Q

Google a anunțat următoarea versiune a sistemului său de operare – Android 10 Q. Dar ce telefoane Samsung vor ajunge să primească noul sistem de operare și când? Cel mai mare producător de telefoane Android, Samsung este și cel mai mare partener Google pentru a oferi noi versiuni ale sistemului de operare Android. Prin Samsung, mulți utilizatori vor primi cea mai recentă versiune a sistemului de operare pe telefoanele lor.

Din păcate, pentru Google – și pentru mulți utilizatori – Samsung nu se află între primii producători de smartphone-uri care vor lansa versiunile de testare timpurii. Desigur, va exista un Android Q beta pentru dispozitive precum Galaxy S10 și pentru alte telefoane Samsung, dar nu încă. Cu ultimul sistem de operare Android 9 Pie compania Samsung a fost destul de rapidă față de altă dată. Vom vedea ce va fi cu Android 10 Q.

Telefoanele Samsung Galaxy și actualizarea Android 10 Q

Pe de altă parte, Samsung are, de asemenea, o variantă de dezvoltare proprie care este doar parțial în concordanță cu cea a Google. Acest lucru s-a văzut și în ultimele șase luni, când Samsung, cu Android 9 Pie, și-a lansat și noua interfață One UI. Acesta conține nu numai caracteristicile Android 9, ci și caracteristici care nu există încă pe sistemul Google. Modul Noapte – Night Mode, foarte apreciat, de exemplu, este deja cu One UI. Dar acest Night Mode vine doar acum cu noul Android 10 Q!

Deci, cam așa se va întâmpla și înainte ca Android 10 Q să aterizeze pe telefoanele Galaxy, Samsung va prelucra noul sistem în laboratoarele sale. Dacă noul Android 10 de la Samsung va veni cu un One UI 2.0 nu este clar momentan. Alte câteva lucruri sunt, din fericire, destul de clare.

Android este și porecla lui Andy Rubin, părintele sistemul de operare Android. Mascota Android este un roboțel verde care a fost proiectat de designerul și graficianul Google, Irina Blok. Cuvântul Android vine din greaca antică și înseamnă „formă de om”! Primul telefon disponibil cu Android a fost HTC Dream, lansat la 22 octombrie 2008.

Ce telefoane și tablete Samsung Galaxy vor primi Android 10 Q?

Samsung a construit o politică de actualizare destul de previzibilă în ultimii ani. Pe baza acestui fapt, putem face previziuni chiar și fără a avea confirmarea gigantului tech sud-coreean. Conform GalaxyClub, ne așteptăm ca următoarele dispozitive Samsung să obțină actualizarea Android 10 Q:

 • Samsung Galaxy S10 / S10e / S10+ *
 • Galaxy S9 / Galaxy S9+ **
 • Samsung Galaxy Note 10 *
 • Samsung Galaxy Note 9 **
 • Samsung Galaxy Fold *
 • Samsung Galaxy A9 și Galaxy A7 **
 • Galaxy A6 / Galaxy A6+ **
 • Samsung Galaxy A80, A70, Galaxy A50, A40, Galaxy A20e *
 • Samsung Galaxy J6 / Galaxy J6+ **
 • Samsung Galaxy Tab S4 **
 • Modelele Samsung Galaxy Tab A 2019 * / 2018 **

* – primul upgrade major al sistemului de operare Android

** – al doilea upgrade major al sistemului de operare Android

De asemenea, este clar că un număr de dispozitive populare care au obținut actualizarea Android 9 în acest an nu vor primi Android 10 Q. Acestea sunt Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy A8 sau Galaxy Tab S3. De asemenea, telefoanele din seria Galaxy J din 2017 nu sunt eligibile pentru upgrade. Toate aceste dispozitive au primit deja în ultimii ani două actualizări importante Android.

Rețineți: chiar dacă telefoanele nu mai primesc o actualizare Android Q, aceasta nu înseamnă că actualizările de securitate se vor opri. Desigur, pentru modele precum Galaxy S8 și Note 8, aceste actualizări vor continua până în 2020.

Când va ajunge noul sistem de operare pe aceste telefoane?

Android Q nu este încă oficial disponibil, este doar în program beta. Lansarea oficială va avea loc numai în toamnă. De obicei durează un pic mai mult până când Samsung își termină propriile reglaje. În 2018 Android 9 a sosit pe Galaxy S9 la Crăciun și nu ne-ar surprinde dacă Android 10 ar fi lansat mai repede pe Galaxy S10.

Pur și simplu, așteptăm ca seria Galaxy S10 să primească upgrade-ul înainte de sfârșitul anului 2019. Majoritatea dispozitivelor din lista de mai sus (minus seria Galaxy S10) vor primi Android 10 Q în cursul anului 2020. Cel mai probabil smartphone-urile emblematice vor fi primele, la începutul anului 2020. Desigur, vom veni cu mai multe informații de îndată ce vor deveni disponibile.

Așa cum am menționat mai sus, deocamdată nu vor exista teste Android Q beta pe telefoanele Galaxy. Cel puțin nu în următoarele luni. Cu toate acestea, așteptăm primele programe beta de la Samsung în ultimul trimestru al acestui an. Primele vor fi modelele Galaxy S10 și Galaxy Note 10, care nu a fost încă lansat.

Suntem curioși să aflăm dacă Samsung, ca și anul acesta, va testa Android Q beta și pentru alte modele. În acest an am văzut un Pie-beta pentru Samsung Galaxy S8 și Note 8, chiar pentru modele Galaxy A. Dar, aceste teste nu au putut împiedica apariția unor bug-uri enervante pe Galaxy A6 și Galaxy A7. Trebuie să recunoaștem că pentru pentru seriile Galaxy S și Galaxy Note, upgrade-ul a mers aproape fără cusur.

Vom actualiza lista de mai sus de îndată ce vor fi disponibile mai multe informații despre Android Q pe dispozitivele Galaxy. Posibil ca Samsung să vină cu unele completări. Ne așteptăm să treacă ceva timp până vor apărea informații concrete. Dar deocamdată aveți cel puțin o idee despre telefoanele Galaxy care vor primi Android 10 Q în viitor.

Stiri

Samsung Galaxy Watch 4 Classic a apărut în noi fotografii

Înaintea lansării oficiale pe care o așteptăm pe 11 august, începem să avem o imagine completă și a lui Samsung Galaxy Watch...

Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au...

Prețurile în Europa pentru Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 și Buds 2

Evenimentul Samaung Galaxy Unpacked 2021 din 11 august este bătut în cuie. Știm ora și ce dispozitive vor fi lansate. Acum au...

Un Samsung Galaxy Note 22 poate fi lansat în 2022

Peste aproximativ două săptămâni, Samsung va găzdui un mare eveniment Galaxy Unpacked pentru a anunța cele mai noi produse mobile. Sunt așteptate...

Samsung va deschide o nouă eră în inovația smartphone-urilor

Publicăm mai jos editorialul postat recent de TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. Aflăm de aici ce...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...