Smartphone Samsung cu găuri diferite în ecran pentru camere și senzori

1117

Peste aproximativ o lună, seria Samsung Galaxy S10 va fi prezentată în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked 2019. Aceste modele de ultimă generație sunt echipate cu noul ecran Infinity-O, similar cu cel aflat pe Galaxy A8s. Dar ce se întâmplă cu gaura de pe ecran? Este întotdeauna o pată neagră sau Samsung vede o șansă de a face ceva unic cu aceasta?

Samsung a depus un brevet la WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale) pentru un „dispozitiv electronic cu afișaj”. Brevetul a fost depus în martie 2017. A fost publicat pe 16 ianuarie 2019 și descrie un smartphone cu ecran complet, cu găuri multiple pentru camera frontală și senzorii optici.

Brevet-ul sugerează că Samsung vrea să creeze o a doua zonă de afișare, pentru a masca cumva gaura din afișaj, necesară pentru camera frontală. Sunt descrise diferite posibilități creative. De exemplu, o pictogramă a inimii poate fi afișată când se utilizează un senzor biometric. O pictogramă a obiectivului camerei foto poate fi afișată când se deschide aplicația camerei. Pictogramele vor fi, de asemenea, animate, conform LetsGoDigital.

În plus, gradul de transparență poate varia, în funcție de conținutul afișat. Ecranul transparent este, de asemenea, capabil să arate culoarea. În acest fel, marginea de afișare mică din jurul orificiului camerei îți poate schimba culoarea și astfel poate servi ca indicator de încărcare. În timpul pornirii aplicației pentru cameră, de exemplu, este colorată în roșu, imediat ce aparatul foto este pregătit pentru utilizare, devine verde. Poate de asemenea să clipească, atunci când fotografiați prin intermediul funcției auto-declanșatorului.

LetsGoDigital este un site din Olanda fondat în 1999. Nu este un site afiliat Samsung, este complet independent și nu este afiliat nici unui alt producător sau furnizor. Acest lucru permite ca specialiștii săi să fie realiști în tot ce publică pe site. Este o echipă de profesioniști recunoscută pe plan mondial.

Seria Galaxy S10 va fi lansată în 20 februarie la San Francisco

În spatele ecranului transparent se află diverse componente optice care funcționează cu ajutorul luminii. De exemplu un senzor de proximitate, un senzor de iluminare și bineînțeles, camera frontală. În plus, este instalat un scaner pentru amprente digitale. A doua zonă a ecranului are o rezoluție mai mică decât ecranul principal. Patru senzori pot fi amplasați în niște cavități individuale, dar este posibilă și o degajare pentru doi senzori. Cele două zone de afișare pot fi activate independent una de cealaltă.

Modelul Galaxy A8s este echipat, de asemenea, cu o animație similară la gaură. Această cameră frontală este de asemenea vizibilă, deși nu conține o zonă de afișare. Cu Galaxy A8s, inelul din jurul camerei foto poate lumina alb. Samsung Galaxy A8s este disponibil numai în China.

De altfel, în imaginile furnizate sunt prezentate două modele de smartphone-uri, unul cu ecran plat și unul cu colțuri rotunjite. În varianta de ecran cu marginile curbate, amplasarea și numărul de senzori diferă de ecranul plat. Este de așteptat ca Samsung Galaxy S10E ex Lite să fie echipat cu un ecran plat, în timp ce alte variante de S10 au un afișaj cu marginile rotunjite.

Seria Galaxy S10 va fi prezentată la 20 februarie 2019 și va cuprinde trei modele la lansare. Modelul S10E de 5,8 inch este cel mai ieftin, urmat de modelul Galaxy S10 de 6,1 inch și modelul de top S10+ de 6,4 inch. O lună mai târziu, va fi introdusă și o variantă de 5G, care va fi mai avansată și mai mare decât S10+.

SURSĂLetsgoDigital