Smartphone Samsung ce poate fi îndoit pe încheietura mâinii

1285

Samsung a patentat un un smartphone flexibil pe care îl puteți îndoi pe încheietura mâinii. Acest lucru vă permite să purtați dispozitivul mobil pe mână și să-l utilizați ca un ceas inteligent. Prima generație de smartphone-uri pliabile de la Samsung si Huawei au fost anunțată. Samsung a introdus modelul Galaxy Fold, echipat cu un ecran flexibil care se pliază spre interior. Clienții pot achiziționa acest smartphone pliabil din luna mai a acestui an.

Samsung este de așteptat să lanseze mai multe modele în următorii ani. Am publicat azi un alt model de smartphone pliabil de la Samsung. Acest telefon pliabil are un design tip clapetă în care ecranul este în exterior, atunci când dispozitivul este pliat. Aveam deci mai multe variante de modele pliabile de la Samsung. Dar, gigantul high-tech mai lucrează și la altceva. O recentă declarație venită de la un înalt oficial Samsung vorbește despre alte viitoare telefoane ale companiei. Chung Eui-suk, șef al diviziei de software de la Samsung a declarat că viitoarele forme de smartphone-uri ar putea fi de tip „rollable” sau „stretchable”. Acestea fiind zise ne putem aștepta de la Samsung la orice.

Telefon mobil/ceas inteligent Samsung cu afișaj flexibil

Telefoanele, tabletele și smartwatchuri-le sunt categorii diferite de dispozitive. În curând este posibil să nu mai fie așa. La jumătatea anului trecut, Samsung a depus un brevet de invenție la WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) pentru un telefon flexibil ce poate fi folosit ca ceas inteligent. Brevetul a fost publicat la 7 martie 2019.

Acest lucru creează posibilitatea de a utiliza un ecran mare de telefon atunci când doriți să utilizați dispozitivul mai intens. Dacă sunteți pe drum, îndoiți telefonul în jurul încheieturii mâinii. Prin urmare, dispozitivul poate oferi o alternativă la actualele smartwatch-uri. Dacă acest lucru se va concretiza, va fi o noutate absolută din partea gigantului tech. Informațiile despre dispozitivele wearables arată că piața este în continuă creștere.

LetsGoDigital este un site din Olanda fondat în 1999. Nu este un site afiliat Samsung, este complet independent și nu este afiliat nici unui alt producător sau furnizor. Acest lucru permite ca specialiștii săi să fie realiști în tot ce publică pe site. Este o echipă de profesioniști recunoscută pe plan mondial.

Cu toate acestea, smartwatch-ul are un dezavantaj major, dimensiunea ecranului. Un ceas inteligent ar trebui să se potrivească pe încheietura mâinii și să fie confortabil. Toți producătorii de ceasuri inteligente lucrează pentru a încorpora mai multe funcții în cureaua de ceas. În final, al fi ideal dacă ați putea dezdoi cu ușurință smartwatch-ul pentru a-l transforma într-un smartphone.

Brevetul descrie un telefon mobil cu afișaj flexibil. Telefonul flexibil Samsung se poate îndoi într-o singură direcție și se poate dezdoi la forma inițială. Acest lucru face posibilă purtarea telefonului flexibil pe încheietura mâinii. Când telefonul smartphone este complet deschis, aveți la dispoziție un ecran alungit. Datorită formei înguste, telefonul este ușor de utilizat cu o singură mână. În partea superioară și inferioară vedem o margine în care sunt plasați senzorii.

Bateria, componentele și antena vor fi flexibile

Datorită designului flexibil, dispozitivul va avea tendința de a reveni din nou. Cu toate acestea, utilizatorii pot preveni acest lucru printr-un mecanism special de blocare care este montat pe spate. Atunci când este acționat mecanismul, smartphone-ul poate fi utilizat în poziția sa desfăcută și nu se va curba automat înapoi. Pe de altă parte, pentru a ține dispozitivul fixat pe mână, Samsung descrie doi magneți (plasați pe fiecare capăt al produsului) care se atrag și țin telefonul în poziția îndoită.

O cameră este vizibilă în partea stângă a mecanismului de fixare. Din descrierea brevetului nu aflăm funcționalitatea sistemului de camere. Cartela SIM poate fi introdusă în partea superioară iar partea inferioară oferă un spațiu pentru o conexiunea de încărcare a dispozitivului.

Pentru a dezvolta un astfel de telefon Samsung a brevetat multe componente hardware care vor trebui să fie flexibile. Bateria – despre o astfel de baterie flexibilă am scris pe iLoveSamsung, circuitele și antena, ca să amintim doar câteva, vor fi flexibile. O mare parte din această tehnologie este deja disponibilă.

Deși pare super-futurist, întrebare ce se pune este cum va fi folosit un astfel de dispozitiv în practică? Dacă nu se simte confortabil în jurul încheieturii mâinii? Atunci dispozitivul nu va avea trecere și nu se va vinde! Nu doar forma trebuie luată în considerare, greutatea este, de asemenea, importantă. Dar, suntem sigur că Samsung are răspuns la toate acestea, a făcut un excelent Galaxy Fold.

Lenovo a prezentat deja în 2016 un concept al unui telefon flexibil pe care îl puteți îndoi în jurul încheieturii mâinii. Nu am mai auzit apoi despre acest telefon. Cu toate acestea o altă companie a anunțat, în același an, un telefon elegant, bendabil de purtat pe încheietura mâinii, Moxi din China. Nu a fost să fie însă, afișajul era doar alb-negru.

SURSĂLetsgoDigital