SmartThings Edge pentru un control local asupra dispozitivelor IoT

399
SmartThings Edge pentru un control local asupra dispozitivelor IoT
Sursa Foto: via xda-developers.com

SmartThings este una dintre platformele IoT de top de pe piață. Oferă un echilibru frumos între ușurința în utilizare și extensibilitate, dar mulți entuziaști preferă platforme mai deschise precum Homebridge sau HomeAssistant. Acum, Samsung anunță o nouă funcție numită SmartThings Edge. Aceasta ar trebui să-i atragă pe acei dezvoltatori care caută mai mult control local asupra dispozitivelor lor.

În ultimele luni, Samsung a lansat SmartThings Find și SmartThings Energy pe platformă. Acum, compania a anunțat SmartThings Edge pentru automatizarea casei mai rapidă și mai fiabilă. Așa cum a explicat un inginer SmartThings, SmartThings Edge va permite dezvoltatorilor să își construiască propriile drivere Edge personalizate. Samsung va furniza noi API-uri pentru integrări de dispozitive LAN mai bogate și va oferi, de asemenea, suport beta pentru driverele pe care le-au dezvoltat, care au fost anterior executate în cloud.

SmartThings Edge pentru un mai bun control al dispozitivelor IoT

Samantha Osborne, vicepreședinte marketing și operațiuni de afaceri la SmartThings, a declarat, conform XDA-Developers. „SmartThings Edge este cea mai avansată platformă din spațiul IoT. Am conceput Edge pentru a gândi înainte și a ne pregăti pentru industria în continuă evoluție. Continuăm să ne îmbunătățim și să dezvoltăm tehnologia pentru a face experiența mai robustă ca niciodată.”

În special, nimic nu se schimbă pentru utilizatori în ceea ce privește automatizările astăzi. Cu câteva excepții, automatizările între dispozitivele care rulează local vor rula în continuare local. Cu toate acestea, acum că dezvoltatorii pot scrie și partaja propriile dispozitive de gestionare a dispozitivelor personalizate, SmartThings va putea sprijini rapid mai multe dispozitive. Proprietarii de case inteligente cărora le pasă de o latență scăzută și o confidențialitate mai bună vor aprecia controlul local suplimentar asupra dispozitivelor lor.

Zigbee este o rețea ad-hoc wireless. Are o putere redusă, cu rate scăzute de date și proximitate (adică pentru zona personală). Specificația Zigbee este menită să fie mai simplă și mai puțin costisitoare decât alte rețele fără fir personale.

SmartThings Edge este o nouă arhitectură hub care permite funcționalitatea de bază a produselor inteligente pentru casă să fie executată în rețeaua locală, mai degrabă decât în cloud. Acest lucru face ca experiențele să fie mai rapide, mai fiabile și mai sigure. Compania spune că utilizatorii ar putea să nu vadă schimbări în front-end, dar back-end-ul va deveni mai rapid în ceea ce privește conectivitatea și experiența.

Utilizatorii pot adăuga, de asemenea, dispozitive bazate pe LAN, Zigbee și Z-Wave. SmartThings Edge este compatibil cu versiunile 2 și versiunea 3 SmartThings Hubs și cu hub-uri mai noi. Compania aduce, de asemenea, asistență și pentru Matter. Aceasta este o platformă open-source pentru casă inteligentă, susținută și de Amazon, Apple și Google.