Patent smartwatch Samsung pentru controlul dispozitivelor Smart Home

744
Samsung este una dintre companiile care depun cele mai multe cereri de brevete din lume. Este posibil ca unele dintre aceste brevete să nu fie niciodată puse în practică dar, de cele mai multe ne lovim fără să știm, aproape zilnic. Una dintre cele mai recente cereri de brevete se referă la un viitor dispozitiv Samsung Galaxy Watch. Conform brevetului acesta vă permite să controlați dispozitivele de acasă. Caracteristica inovatoare este că puteți utiliza gesturi de la încheietura mâinii în loc să apăsați un buton sau să rotiți cadranul smartwatch-ului. Puteți să porniți mașina de spălat, să programați un anumit canal la televizor sau să modificați volumul acestuia. Mai puteți să setați temperatura aparatului de aer condiționat și multe altele, conform IotGadgets. Toate acestea doar prin gesturi, atunci când purtați noul smartwatch Samsung.
Brevetul Samsung se referă la un smartwatch, inel sau brățară
Inițial Samsung a depus această cerere de brevet de invenție în 2015. La începutul acestui an cererea a fost aprobată de United States Patent and Trademark Office (USPTO). Este interesant de observat că toți inventatorii care au lucrat la această invenție sunt de la Samsung Spania. Brevetul descrie în mod specific această utilizare pentru un smartwatch Samsung Galaxy prin folosirea unor gesturi cu mâna. Cu toate acestea, în cererea de brevet se specifică și alte lucruri la care se poate implementa acest brevet. Sunt amintite alte dispozitive care pot fi purtate. Poate fi un inel inteligent, o mănușă inteligentă, o brățară inteligentă sau o jachetă.

Zigbee este o rețea ad-hoc fără fir, cu o putere redusă, cu rate scăzute de date și proximitate (adică pentru zona personală). Specificația Zigbee este menită să fie mai simplă și mai puțin costisitoare decât alte rețele fără fir personale, cum ar fi Bluetooth sau o rețea wireless mai generală, cum ar fi Wi-Fi.

Smartwatch-ul Galaxy va putea lucra cu o gamă largă de rețele wireless, inclusiv Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee, Wi-Fi direct, UWB (Ultra-wideband, bandă ultra-largă) și NFC. Ca de atâtea ori nu știm când și dacă acest brevet va fi transpus în realitate. Piața dispozitivelor wearables este în continuă creștere și compania Samsung este foarte activă în această zonă. În acest an Samsung a lansat Galaxy Watch Active și două trackere de fitness pe Galaxy Fit și Galaxy Fit e. Este o probabilitate foarte mare ca acest brevet Samsung să-l vedem în viitorul apropiat pe dispozitivele portabile ale gigantului high-tech.