Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy poate ajunge și pe alte telefoane

229
Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy disponibilitate
Sursa foto: via wccftech.com

Snapdragon 8 Gen 2 este un cip excelent care oferă performanțe și eficiență energetică excelente. Compania Qualcomm a mers și mai departe când același procesor a debutat în seria Galaxy S23 cu dedicația For Galaxy. Samsung și Qualcomm au lucrat împreună și au adus viteze mai mari ale CPU și GPU, iar partea AI a fost mult îmbunătățită. Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy a fost exclusiv pe telefoanele din seria Galaxy S23.

Acum, potrivit Wccftech, care Digital Chat Station, se pare că exclusivitatea s-ar putea termina. Procesorul nu mai va fi exclusiv pentru telefoanele Galaxy și va ajunge pe alte telefoane mai târziu în acest an. Procesorul ar putea ajunge și alți producători de smartphone-uri. Potrivit lui Digital Chat Station, cea mai rapidă versiune a procesorului Snapdragon Gen 2 va fi disponibilă în curând pentru diverse mărci de smartphone-uri din China în a doua jumătate a acestui an.

Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy ajunge și la alte companii

Producătorii care vor avea acces la acest cip nu au fost dezvăluiți. Dar este foarte probabil ca mărci precum ASUS, OnePlus, Redmagic și Xiaomi să folosească cipul în viitoarele dispozitive care vor ajunge anul acesta.

Snapdragon 8 Gen 2 „Pentru Galaxy” utilizat în seria Galaxy S23 are unele îmbunătățiri față de omologul său standard. Are un procesor cu 5% mai rapid, un GPU cu 5,7% mai rapid și capabilități de procesare AI mai rapide. Dacă smartphone-urile care îl folosesc sunt echipate cu o răcire adecvată, ne putem aștepta la o creștere a puterii dispozitivelor în a doua jumătate a anului.

Qualcomm a fost fondată în 1985 de către absolvenții Massachusetts Institute of Technology, Irwin Jacobs și Andrew Viterbi. În 2022 Qualcomm a înregistrat un venit net de 12,94 miliarde USD. Compania are ~52.000 se angajați.

Nu știm de ce s-a încheiat această exclusivitate. Qualcomm nu a declarat nimic oficial până acum de ce a luat această decizie. Seria Galaxy S23 a fost lansată în urmă cu doar câteva luni, iar să vedem că Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy vine pe alte dispozitive este destul de ciudat. De asemenea, nu suntem siguri cum se va numi această nouă versiune. Sigur va dispărea „For Galaxy” din coadă. Posibil Qualcomm să ajungă să-l numească Snapdragon 8+ Gen 2.

Mai ar fi un motiv care ar putea avea legătură cu încheierea acestei exclusivități. Samsung a început să lucreze la Exynos 2400, care va fi pe modelul Samsung Galaxy S24 în unele regiuni anul viitor. Astfel compania consideră probabil că exclusivitatea la Qualcomm nu mai este necesară. Un alt lucru de remarcat este faptul că, în timp ce acest procesor este clar mai rapid în comparație cu varianta de bază, diferența de performanță o vor simți doar profesioniștii în viața reală.