Seria Galaxy S24 poate fi livrată cu Exynos 2400 în mai multe regiuni

306
Galaxy S24 poate fi livrat cu Exynos 2400 in mai multe regiuni
Galaxy S24 poate fi livrat cu Exynos 2400 in mai multe regiuni

Samsung ar putea livra seria Galaxy S24 cu procesorul Exynos 2400 pe mai multe piețe decât se aștepta inițial. Un nou zvon difuzat pe Twitter spune că Samsung intenționează să vândă unele modele din seria Galaxy S22, modele cu procesor Exynos 2400, în 2024, în Europa și Asia de Sud-Est, cel puțin. Sursa a respins un zvon anterior conform căruia doar modelul de bază va primi chipset-ul intern al companiei coreene.

De ani de zile, Samsung a folosit două procesoare diferite în smartphone-urile sale emblematice. Cumpărătorii din SUA, China și alte câteva piețe, au primit de obicei cel mai recent procesor Snapdragon de la Qualcomm. Restul lumii, inclusiv Europa, au primit aceleași telefoane cu procesor Samsung Exynos. Acest lucru a continuat până în 2022, în ciuda problemelor de putere și performanță cu chipset-urile interne ale companiei Samsung. După ani de reacții și critici din partea utilizatorilor, Samsung a renunțat în cele din urmă la Exynos și a intrat all-in cu Snapdragon pentru seria Galaxy S23 la nivel global anul acesta.

Cu toate acestea, zvonurile spun că telefoanele cu procesoare Exynos va reveni anul viitor. Un director Samsung a confirmat luna trecută că gigantul coreean intenționează să livreze telefoanele emblematice de nouă generație cu procesoare proprii. Așa cum a făcut în 2022, este de așteptat să lanseze seria Galaxy S24 cu Exynos 2400 în Europa, oferind în același timp o versiune over-clockată a viitorului Snapdragon 8 gen 3 de la Qualcomm în restul lumii.

Seria Galaxy S24 cu procesor Exynos 2400 pe mai multe piețe

Samsung caută să-și extindă cota Exynos, aducând cel puțin Asia de Sud-Est alături de Europa. Piețe precum Vietnam, Thailanda, Singapore, Malaezia și Filipine ar putea vedea și ele viitoarele telefoane din seria Glaxy S24 cu procresoare Exynos.

Filipine este o țară insulară din Asia de Sud-Est, din Oceanul Pacific. Are o populație de ~110 milioane de locuitori. Este a 12-a cea mai populată țară din lume. Numele a fost dat de Magellan și provine de la numele regelui Filip al II-lea al Spaniei.

Mai mult, întreaga serie Galaxy S24 ar putea primi un procesor Samsung Exynos 2400. Zvonurile au sugerat că Samsung ar putea echipa modelul de bază Galaxy S24 doar cu Exynos 2400 pe piețe selectate. Ideea a fost de a arăta lumii că Samsung a rezolvat toate problemele cu procesoarele Exynos. Cu toate acestea, @Tech_Reve, citat de AndroidHeadlines, a respins această afirmație. El a sugerat ca Galaxy S24+ și S24 Ultra vor fi livrate și cu noul cip Samsung în regiunile menționate mai sus.

Dacă aceste zvonuri se vor adeveri, Samsung ar putea să-și asume un mare risc. În general cipurile Exynos au avut performanțe slabe față de Snapdragon. Utilizatorii modelelor mai vechi cu Exynos au observat diferența de eficiență energetică și performanță față de noile modele Galaxy S23 cu Snapdragon. Posibil ca Samsung să nu folosească Exynos pe toate modele viitoare pentru a nu afecta vânzările seriei Galaxy S24.

Compania Samsung pare încrezătoare că a rezolvat problemele lui Exynos. Informații recente au sugerat că Samsung și-a îmbunătățit substanțial procesul de fabricație de 4 și 5 nm, precum și ratele de randament. Zvonurile timpurii despre Exynos 2400 au fost, de asemenea, promițătoare. Doar timpul va spune dacă decizia Samsung de a se întoarce la Exynos este una înțeleaptă.