CEO-ul SoftBank vrea o alianță strategică între Samsung și ARM

257
SoftBank vrea o alianta strategica intre Samsung si ARM
Sursa foto: via SamMobile.com

Samsung și SK Hynix s-au numărat printre companiile tentate de achiziția designerului de cipuri ARM din Marea Britanie. Dar, Samsung a dat înapoi din cauza prețului de achiziție crescut și a unor probleme antitrust. Acum o nouă informație sugerează că CEO-ul SoftBank, Masayoshi Son, caută o alianță strategică între Samsung și ARM. Compania ARM este deținută de SoftBank.

Conform Business Korea, citat de SamMobile, Masayoshi Son a declarat în 22 septembrie: „Intenționez să vizitez Coreea. Aștept cu nerăbdare să vizitez Coreea pentru prima dată în trei ani. Aș dori să vorbesc cu Samsung despre o alianță strategică cu ARM”. Aparent, este de așteptat ca Masayoshi Son să viziteze Seul în octombrie anul acesta. Nu au fost furnizate alte detalii de către SoftBank cu privire la această vizită sau ce ar presupune „alianța strategică” Samsung și ARM.

Alianță Samsung și ARM dorită de șeful SoftBank

ARM este o companie de proiectare de cipuri a cărei IP alimentează peste 90% din cipurile pentru smartphone-uri din industria de pe tot globul. SoftBank a achiziționat ARM în 2016 pentru 32 de miliarde USD. Atunci a luat un pachet de 75% din acțiuni, restul de 25% fiind deținut de Vision Fund, aparținând grupului SoftBank.

Înainte de Samsung, Nvidia, o companie americană de proiectare de software și cipuri, a încercat să achiziționeze ARM în 2020. Cu toate acestea, tranzacția a eșuat în februarie 2022 din cauza obstacolelor de reglementare și a problemelor antitrust. Acum această alianță strategică dintre Samsung și compania ARM pare a avea mai multe șanse de finalizare.

SoftBank este un holding multinațional japonez cu sediul central în Minato, Tokyo, care se concentrează pe managementul investițiilor. SoftBank este a doua cea mai mare companie tranzacționată la bursă din Japonia, după Toyota.

Surse din domeniu dezvăluie că Son ar putea recomanda investiția Samsung în capitalul propriu în ARM în loc de o achiziție directă. SoftBank a căutat o IPO (Initial Public Offering) pentru ARM la Bursa de Valori din New York până la sfârșitul lunii martie 2023. Cu toate acestea, guvernul Regatului Unit, unde are sediul ARM, dorește ca SoftBank să listeze ARM la Bursa de Valori din Londra. În afară de Samsung și Nvidia, au existat și informații despre un model de consorțiu cu mai multe companii care fac parte dintr-un grup care ar investi în ARM.