Samsung a lansat noile Soundbars serie Q, optimizate pentru QLED TV

1539

Samsung a anunțat lansarea a două noi bare de sunet din seria Q optimizate pentru QLED TV. Acestea dispun de tehnologia Samsung Acoustic Beam, precum și de noua caracteristică Adaptive Sound. Ca parte dintr-o colaborare Samsung Audio Lab și Harman Kardon, noile bare de sunet HW-Q70R și HW-Q60R sunt mai inteligente decât oricând. Aduc o experiență de sunet surround captivantă pentru sistemele home theater.

Folosind tehnologia Adaptive Sound, barele de sonorizare HW-Q70R și HW-Q60R pot analiza conținutul redat pe televizor și adaptează setărilor de sunet ideale pentru orice scenă. De asemenea, modelele HW-Q70R și HW-Q60R vor comuta automat la modul Adaptive Sound, când televizorul Samsung 2019 QLED TV este conectat și modul său AI activat.

Prin Adaptive Sound, care înțelege sunetul și îl optimizează în funcție de scenă, ascultătorii se pot bucura de un sunet mai realist pentru fiecare gen de conținut”. A declarat Jongsuk Chu, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics. „Noile bare de sunet din seria Q au o calitate a sunetului care a fost reglată de experți. Designul acestora oferă o estetică atrăgătoare pentru a crea o experiență mai bună de home-cinema pentru clienții noștri„.

Design atrăgător și experiență de sunet ideală

HW-Q70R și HW-Q60R oferă, de asemenea, caracteristica Samsung Beams Acoustic Beam. Tehnologia Acoustic Beam utilizează o gamă de găuri în difuzor pentru a crea un sunet dinamic mai panoramic. Această caracteristică va duce în fiecare colț al camerei un sunet panoramic pentru o experiență audio completă.

DTS – Digital Theater System este o companie americană ce produce tehnologii audio multicanal. A fost fondată în 1990 și are sediul în Calabasas, California, Statele Unite. DTS: X utilizează o tehnologie similară cu Dolby Atmos. Formatul DTS a fost folosit pentru prima dată în 1993 pentru sunetul filmului „Jurassic Park” de Steven Spielberg.

Pentru o integrare mai inteligentă și mai ușoară în viața consumatorilor, barele de sonorizare din seria Q au și conectivitate Bluetooth, permițând utilizatorilor să se bucure cu ușurință de muzică de înaltă calitate de la smartphone-urile lor.

În plus, bara de sunet HW-Q70R este echipată cu tehnologie Dolby Atmos și DTS: X cu sunet surround de 360°. Aceasta a fost disponibilă anterior numai în modelele high-end Samsung Soundbar precum HW-N950 și HW-N850. Cu HW-Q70R, utilizatorii se pot bucura acum de o experiență imersivă de divertisment la domiciliu, cu un sunet care umple încăperea și efecte audio de cea mai înaltă calitate.

Împreună cu tehnologiile Dolby Atmos și DTS: X, HW-Q70R are un factor de formă subțire, cu o înălțime de numai 2,3 inch (59 mm), care oferă o mai bună potrivire cu televizorul Samsung QLED. Conform NewsSamsung, noile bare de sunet Samsung vor fi disponibile în magazine începând cu luna aprilie.