Specificațiile viitorului procesor Exynos 9710 au apărut online

1394

Samsung va lansa un succesor al procesorului Exynos 9610 și, acesta ar putea fi Exynos 9710. Lansarea este preconizată în viitorul nu prea îndepărtat. Specificațiile procesorului Exynos 9710 au apărut pe site-ul chinez Weibo și provin de la Ice Universe. Exynos 9710 va prelua prerogativele de la Exynos 9610 fabricat cu tehnologia de 10 nm. Acest procesor a fost destinat smartphone-urilor din gama mid-range de la Samsung, cum ar fi Galaxy A50.

Samsung, în afară de smartphone-uri, lansează în fiecare an câteva procesoare noi Exynos. Anul trecut, Exynos 9610 a fost lansat ca primul procesor de 10 nm din seria Exynos 7. Acum, compania se pregătește pentru Exynos 9710, care ar fi un procesor fabricat cu tehnologia de 8 nm, la fel cum este Exynos 9820, cel mai puternic procesor actual din linia de produse Exynos.

Este pentru prima dată când auzim despre specificațiile tehnice ale procesorului Exynos 9710, prin intermediul SamMobile. Samsung nu a spus nimic despre acest procesor până acum. Nu este clar când gigantul sud-coreean intenționează să anunțe acest nou cip Exynos.

Samsung Exynos 9710 va fi fabricat cu tehnologia de 8 nm

Potrivit Ice Universe, acest nou cip Samsung va fi construit cu tehnologia de fabricație de 8 nm. Noul proces de fabricație și îmbunătățirea tehnologiei va aduce performanțe mai mari și creșterea eficienței energetice. În ceea ce privește specificațiile lui Samsung Exynos 9710, se spune că include patru nuclee Cortex-A76 cu frecvența de 2,1 GHz și patru nuclee Cortex-A55 cu o frecvență de 1,7 GHz. Acestea vor fi cuplate la un GPU Mali-G76 MP8 650 MHz.

Predecesorul său Exynos 9610, se bazează pe procesul FinFET de 10 nanometri Samsung. Are patru nuclee Cortex-A73 de 2,3 GHz și patru nuclee Cortex-A53 de 1,6 GHz. Există, de asemenea, un GPU Mali-G72 ARM și un hub senzor de joasă putere bazat pe Cortex-M4F încorporat pentru soluțiile Always-on-Display.

Batman este un personaj fictiv, un super-erou creat de către artistul plastic Bob Kane și scenaristul de benzi desenate, Bill Finger. Personajul a debutat în revista Detective Comics din 27 mai 1939. Identitatea secretă a lui Batman este Bruce Wayne, un industriaș american bogat. Batman a fost jucat printre alții de Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney și Christian Bale.

Noul procesor Samsung Exynos 9710 poate fi anunțat în orice moment

După cum am remarcat în smartphone-ul Galaxy A50, Exynos 9610 este cel mai puternic procesor Exynos de la Samsung pentru dispozitivele gamei mijlocii. Acesta este mai mult decât capabil să ruleze jocuri intense cum ar fi Batman. Cu acest procesor Samsung s-a concentrat pe furnizarea de funcții multimedia îmbunătățite, permițând înregistrarea video cu încetinitorul la 480fps în rezoluție full HD.

Prin urmare, Exynos 9710 are o bază bună pentru a se dezvolta și ne putem aștepta la îmbunătățiri substanțiale și câștiguri în performanță. Rămâne de văzut când acest chip se va regăsi în telefoanele Samsung. Samsung nu a anunțat încă oficial nimic despre noul procesor. Gigantul electronist șef mondial a anunțat procesorul Exynos 9610 pe 22 martie anul trecut. Această dată a trecut deja, dar este posibil ca un anunț oficial să fie făcut în viitorul apropiat.