O altă companie de studiu de piață confirmă supremația globală Samsung

179
suprematia globala Samsung
Sursa foto: via androidheadlines.com

Că Samsung deține primul loc pe piața smartphone-urilor la nivel global se știe de mai mult timp. Dar, periodic mai vin astfel de confirmări de la diferite companii de cercetare de piață. Acum, Canalys confirm dominația gigantului coreean pe piață mobilă. Canalys a lansat un nou studiu de piață cu rezultatele înregistrate în primul trimestru din acest an de toate companiile care produc telefoane mobile. Samsung deține în continuare primul loc, dar cu greu, în timp ce piața globală de smartphone-uri încă se contractă.

Livrările globale de smartphone-uri în primul trimestru din 2023 au totalizat 269,8 milioane de unități. Această cifră este cu aproximativ 13% mai mică decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut – ianuarie–martie 2022. Este o scădere semnificativă pe o piață care nu și-a revenit încă după problemele create de pandemia care a lovit lumea.

Când vine vorba de livrări, Samsung deține în continuare primul loc și același lucru este valabil și pentru cota de piață. Totuși, lucrurile nu sunt atât de strălucitoare pe cât ar putea părea, deoarece creșterea anuală a companiei a scăzut. Dintre companiile de pe primele cinci locuri, doar Apple a marcat o creștere de la an la an pentru aceeași perioadă.

Samsung pe primul loc în cota de piață smartphone în Q1 2023

Samsung a livrat 60,3 milioane de telefoane, în timp ce Apple este pe locul doi, cu 58 de milioane de unități livrate. Xiaomi ocupă locul trei cu 30,5 milioane de unități livrate și este urmată de OPPO și Vivo care au livrat 26,6 și, respectiv, 20,9 milioane de unități. Toți ceilalți producători luați în calcul au livrat 73,4 milioane de telefoane.

Canalys este o firmă de marketing și cercetare de piață care oferă servicii companiilor din electronică și tehnologie. A fost fondată în 1998 și are sediul în Singapore. Printre clienți sunt AT&T, Samsung, Apple, Broadcom, Disney, HP, Google, IBM.

Când vine vorba de cota de piață, Samsung deține 22%, potrivit AndroidHeadlines, care citează Canalys. Compania americană Apple se află pe locul secund, cu o cotă de piață de 21%. Xiaomi este pe locul trei cu 11%, în timp ce OPPO și Vivo dețin 10%, respectiv 8%. Diferența de 27% din piață a fost ocupată de ceilalți producători de telefoane mobile.

Interesant aici este scăderea anuală a tuturor companiilor care apar în studiul Canalys, cu excepția Apple. Compania Apple a înregistrat de fapt o creștere de 3% de la an la an. Dacă această tendință continuă, Samsung nu va putea menține primul loc pentru mult timp.

Canalys spune că vânzările modelelor iPhone 14 Pro sunt încă mari la nivel global. Rămâne de văzut cum vor afecta Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 cota de piață a Samsung, mai ales că vor fi lansate mai repede. De asemenea, nu trebuie să uităm că noile iPhone-uri vin în septembrie.