Acasă Stiri SUA a prelungit interdicția pentru Huawei cu încă un an

SUA a prelungit interdicția pentru Huawei cu încă un an

Președintele american Donald Trump a extins ordinul pe care l-a semnat în iunie 2019 prin care a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei. Prima decizie nu a numit în mod special nicio companie, doar cele care amenințau securitatea națională a SUA. Cu toate acestea, acțiunea a fost interpretată pe scară largă ca o sancțiune împotriva producătorilor chinezi de echipamente de telecomunicații Huawei și ZTE.

Huawei a fost trecut pe lista neagră anul trecut din cauza încălcărilor unor sancțiuni și a problemelor de securitate cibernetică. Acest lucru a blocat efectiv compania să se aprovizioneze cu produse fabricate în SUA. Antreprenorii au reușit să obțină licențe temporare pentru a duce la capăt unele contracte iar a șasea prelungire și, eventual, ultima va expira 13 august.

Conform TechRadar, care citează agenția de presă Reuters, restricțiile americane în vigoare sunt prelungite pentru încă 12 luni. Trump a menționat riscuri de sabotaj pentru comunicații, riscuri generale de securitate națională, risc pentru infrastructură și riscuri pentru economia digitală.

Samsung va fi principalul beneficiar al sancțiunilor americane contra Huawei

Interdicția americană face parte dintr-un atac mai larg asupra Huawei lansat de către guvernul american în ultimii ani. Deși Huawei a lipsit efectiv de pe piața americană până în prezent, furnizează o serie de  echipamente unor operatori din mediul rural mai mici. Washingtonul a aprobat un pachet de finanțare pentru acești operatori pentru a elimina echipamentele Huawei și a le înlocui cu alternative de la Samsung, Ericsson și Nokia.

Huawei are un proces în desfășurare cu guvernul american pe această temă. Până la finalizarea acestui proces, Departamentul de Comerț al SUA a emis mai multe licențe temporare pentru a permite operatorilor de transport să lucreze cu Huawei la întreținere și asistență esențială, în timp ce altor firme tehnologice au primit permisiunea de a vinde „mărfuri non-sensibile” companiei chineze.

Ericsson este cel mai mare producător de rețele de telefonie mobilă din lume. Este o companie suedeză fondată în 1876 de Lars Magnus Ericsson și are sediul în Stockholm. Compania deține 50% din producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson.

Secretarul comerțului, Wilbur Ross, a menționat că, chiar și cu o interdicție efectivă de export în vigoare, Huawei este în continuare în măsură să utilizeze tehnologia americană pentru a adapta design-ul chipset-urilor HiSilicon și a le trimite la producători, inclusiv Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

SUA a cerut companiei Samsung să deschidă noi fabrici de cipuri în țară

De asemenea, licența Android pentru Huawei va rămâne suspendată până în luna mai 2021. Huawei nu va putea folosi serviciile Google și va trebui să se concentreze pe Huawei Mobile Services (HMS) și propriul său magazin de aplicații. Acest lucru a afectat vânzările companiei în afara pieței chineze, chiar dacă are în continuare performanțe foarte bune în China.

Recent reprezentanți ai guvernului american s-au întâlnit cu înalți oficiali Samsung și au cerut companiei deschiderea unor fabrici de cipuri în SUA. Casa Albă a purtat discuții cu Samsung, Intel și TSMC despre construirea mai multor fabrici de cipuri în SUA. Guvernul american vrea să reducă dependența SUA de fabricile de cipuri din Asia.

Stiri

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...