Sunetul viitorului mai profund și mai bogat cu ajutorul Samsung

468

Odată cu apariția televizoarelor cu ecran mare și de înaltă definiție, care oferă imagini spectaculoase, importanța calității sunetului – atingerea finală a oferirii unei experiențe imesive de divertisment pentru locuințe – a devenit o prioritate pentru utilizatori. Nu doar de acum, Samsung se preocupă foarte serios de acest lucru.

Samsung ocupă primul loc pe piața TV globală de paisprezece ani consecutivi. Mai mult, gigantul tech a ocupat poziția numărul unu și în ceea ce privește cota de piață pentru bare de sunet. Funcția „Q-Symphony” de la Samsung permite o redarea comună odată ce o bară sonoră este asociată cu un televizor. Datorită capacității sale de a produce un sunet surround bogat și imersiv atât din boxele TV, cât și din bara de sunet, Q-Symphony a primit premiul „Cel mai bun din inovație” la CES 2020.

Perfect Harmony – cu Samsung Q-Symphony

Utilizarea difuzoarelor TV simultan cu barele de sunet ducea la o ne-sincronizare a sunetelor cu scenele redate pe ecran. Acest lucru însemna că difuzoarele TV nu trebuiau folosite simultan cu barele de sunet. Cu toate acestea, televizoarele Samsung QLED 2020 sunt echipate cu boxe superioare, permițând utilizarea simultană a difuzoarelor TV și a unei bare de sunet. Mai mult, tehnologia Q-Symphony a deblocat compatibilitatea între televizoarele Q80T 2020 (care includ funcția de sunet în mișcare pentru modelele de 55 de centimetri și mai mari) și barele de sunet din seria Samsung Q 2020.

Conceptul pentru Q-Symphony a pornit de la ideea de oferi un sunet surround de calitate superioară, utilizând difuzorul televizorului în combinație cu o bară de sunet. Pentru ca această soluție hibridă să devină realitate, sunetele difuzoarelor TV și ale barei de sunet au trebuit sincronizate.

Simfonie – numele este derivat din cuvintele grecești syn (împreună) și phōnē (a suna). Acestea împreună înseamnă symphonie – „acord sau concordie de sunet”. Una dintre cele mai renumite simfonii din lume este considerată Simfonia nr. 3 Eroica, compusă de Ludwig van Beethoven în 1803.

Cu Q-Symphony rolul boxelor televizoarelor și barelor de sunet au fost clar distinse pentru o mai bună armonizare a sunetelor. În timp ce bara de sunet emite sunete primare, cum ar fi voci umane, difuzorul oferă efecte sonore ambientale. În acest fel, cele două dispozitive evită să intervină între ele și oferă o experiență sonoră mai bogată.

O bară de sunet de nivel superior – Nouă canale cu doar patru difuzoare

Specificațiile actuale de sunet de top pentru un sistem Home Theater sunt un set de canale 9.1.4. Acest lucru ar necesita în mod obișnuit un număr de 14 difuzoare. Cu toate acestea, bara de sunet de top Samsung HW-Q950T din seria Q 2020 realizează acest lucru cu doar patru difuzoare.

În urma apariției pieței de Home Theater în anii 90, utilizatorii au primit șansa de a experimenta sunetul surround care acoperea nu numai părțile din stânga și din dreapta, dar și din față și din spate. Introducerea tehnologiei Dolby Atmos în 2014 a permis un sunet 3D surround care acoperea sunete și de sus și de jos.

Totuși, dezvoltarea de către Samsung a sunetului surround premium nu s-a întâmplat peste noapte. În 2016, Samsung a lansat bara de sunet HW-K950 cu doar patru difuzoare pentru a furniza un sunet surround. Samsung nu s-a oprit aici, a introdus HW-Q90R, o bară de sunet cu 7.1.4 canale. Anul acesta, Samsung a făcut un alt pas înainte cu introducereabarei de sunet HW-Q950T. Este un soundbar cu 9.1.4 canale echipată cu două canale largi suplimentare.

Sunet dinamic dintr-o gamă largă de unghiuri

Reprezentând următoarea etapă în progresia barei de sunet HW-Q90R, bara de sunet HW-Q950T cu canale 9.1.4 menționată mai sus, are două canale largi care oferă sunet din unghiuri de 60° spre toate părțile. Pentru a oferi un sunet mai complet, difuzoarele din extrema dreaptă și stânga, care asigură sunetul surround, au fost mutate la marginile barei de sunet. Mai mult, două difuzoare suplimentare au fost încorporate în bara de sunet, mai spre centru.

Cu o funcționalitate largă a canalului, utilizatorii pot beneficia de sunetul emis dintr-o serie de unghiuri diferite. În acest fel beneficiază de o experiență audio mai completă, incredibilă. În plus, acest efect oferă un sentiment de realism adăugând vitalitate mișcărilor de pe ecran. Toate acestea garantează o experiență mai bună atunci când vizionați concerte, spectacole muzicale și filme.

Maximizarea experienței audio

Toate soundbar-urile Samsung sunt supuse unui proces final de reglare la Laboratorul audio Samsung din Valencia, California, conform NewsSamsung. Experiența la nivel înalt a Samsung Audio Lab Valencia a fost demonstrată de mai multe ori. Trei dintre produsele laboratorului au fost selectate între primele 10 cele mai bune de către Audio Engineering Society în 2019.

În ultimii ani, experiența audio de acasă a companiei Samsung a evoluat și s-a diversificat constant. Acum oferă utilizatorilor experiențe sonore din ce în ce mai vii. Samsung vrea să realizeze următoarea etapă în evoluția sunetului, cu soluții complete de sunet pentru viitorul experiențelor audio de top.