Tableta Galaxy Tab A9 poate fi lansată în perioada următoare

266
Samsung Galaxy Tab A9
Sursa foto: via phonearena.com

Probabil că Samsung nu are mari surprize pentru restul anului, dar asta nu înseamnă că nu așteptăm noi dispozitive Galaxy. Chiar dacă gigantul sud-coreean tocmai a lansat trei tablete noi – seria Galaxy Tab S9 – compania mai are una în pregătire. Este vorba despre Samsung Galaxy Tab A9, o tabletă mid-range, care poate fi lansată în perioada următoare.

Este posibil ca tableta neanunțată să apară la IFA 2023 la începutul lunii septembrie, potrivit colegilor noștri de la PhoneArena. Internationale Funkausstellung Berlin 2023 (IFA Berlin) va avea loc între 1 și 5 septembrie 2023. Motivul pentru care specificăm această locație și data este apariția tabletei Samsung Galaxy Tab A9 pe listelor de certificare FCC și Wi-Fi.

Samsung Galaxy Tab A9 aprope de lansare

Continuarea excelentei, din toate punctele de vedere Galaxy Tab A8, are o singură cameră în spate, butoane de pornire și de volum în partea dreaptă, precum și o mufă audio de 3,5 mm și un port USB Tip-C în partea de jos.

Numele tabletei este confirmat de documentele de certificare publicate de Federal Communications Commission (FCC) din SUA. Astfel nu mai avem niciun dubiu că este vorba despre tableta Galaxy Tab A9 de la Samsung. În afară de faptul că are de o baterie de 5.100 mAh, nicio altă informație nu avem de la FCC.

FCC a fost înființată în 1934 și reglementează comunicațiile interstatale și străine prin radio, televiziune, cablu, satelit și cablu. Reglementările sale se aplică numai aspectelor tehnice, frecvența și echipamentele, nu conținutului difuzat.

Dacă Galaxy Tab A9 este menită să fie un ușor upgrade față de Galaxy Tab A8, probabil că nu va costa mai mult. Doar ca să știți la ce să vă așteptați, vă reamintim câteva dintre specificațiile cheie ale Galaxy Tab A8, actualizată în acest an la Android 13 și One UI 5.1. Tableta are un un ecran FHD+ cu diagonala de 10,5 inch (26.67 centimetri). Un procesor octa-core Unisoc Tiger T618 de 2 GHz este la bord însoțit de 2 GB de memorie RAM/32 GB stocare, 3/32 GB, 4/64 GB, 3/128 GB, 4 Gb RAM/128 GB stocare. O cameră de 8 megapixeli este la spate și una de 5 MP frontal. Curentul electric este furnizat de o baterie de 7.040 mAh cu încărcare rapidă de 15 W.

Judecând după specificațiile de mai sus, cel mai probabil Galaxy Tab A9 va fi o tabletă foarte ieftină. Rămâne de văzut dacă Samsung va îmbunătăți specificațiile de mai sus sau le va menține la fel din considerente de preț.