Tableta Galaxy Tab S9 Ultra va fi extrem de subțire și puternică

331
Tableta Galaxy Tab S9 Ultra va fi extrem de subtire si puternica
Sursa foto: sammobile.com

Samsung a adus anul trecut în ultima sa gamă de tablete emblematice un model „Ultra” – Galaxy Tab S8 Ultra. Tableta a prezentat un ecran masiv, un profil extrem de subțire și camere duble frontale. Acum, a fost dezvăluit că succesorul tabletei va avea un design la fel de subțire și un afișaj mare, dar va fi și mai puternic. Samsung Galaxy Tab S9 Ultra va avea și certificare IP68.

Ice Universe (@UniverseIce), care publică informații extrem de fiabile, a dezvăluit specificațiile viitoarei tablete Galaxy Tab S9 Ultra. Potrivit Universului de Ghiață, citat de SamMobile, următoarea tabletă emblematică a Samsung are un corp care măsoară 326,4 x 208,6 x 5,5 mm. Sunt exact aceleași dimensiuni pe care le are și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Viitoarea tabletă Ultra va avea și un ecran la fel de mare cu diagonala de 14,6 inch (37,08 cm). Ecranul va avea o rezoluție de 2.960 x 1.848 pixeli și o acoperire a gamei de culori DCI-P3 de 120%. Nu va lipsi din dotare stiloul S Pen, care a fost deja certificat cu Bluetooth 5.1.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra va fi mai grea decât Tab S8 Ultra

Se pare că tableta S9 Ultra va veni echipată cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy extrem de puternic și 16GB RAM LPDDR5X. Acest cipset este folosit și în Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Pe lângă faptul că procesorul este puternic, este și destul de eficient din punct de vedere energetic. În acest fel ne putem aștepta la o viață mai lungă a bateriei. Vorbind despre baterie, Galaxy Tab S9 Ultra se pare că va avea o baterie de 11.200 miliamperi. Bateria va fi compatibilă cu încărcare rapidă de 45W.Tableta va cântări puțin mai mult (737 grame) decât Galaxy Tab S8 Ultra.

Amperul este unitatea de măsură pentru intensitatea curentului electric. Este numit în cinstea fizicianului André-Marie Ampère, pentru contribuțiile sale la dezvoltarea electromagnetismului. Numele său este înscris pe Turnul Eiffel.

Mai mult, așa cum am scris zilele trecute, Samsung Galaxy Tab S9 Ultra va avea și o certificare IP68 pentru rezistență la praf și apă. Va fi prima tabletă de ultimă generație a Samsung din ultima vreme care va avea acest nivel de protecție la intrare. Este prea devreme să știm ce preț va avea Tab S9 Ultra, dar nu va fi deloc ieftină. Cel mai probabil va fi mai scumpă decât Galaxy Tab S8 Ultra.

Este de așteptat ca Samsung să dezvăluie seria Galaxy Tab S9 cândva în a doua jumătate a anului 2023, alături de Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. La evenimentul Galaxy Unpacked vom mai primi, cel mai probabil și seria Galaxy Watch 6.