Galaxy Z Fold 5 va cântări doar puțin mai mult decât Galaxy S23 Ultra

241
Galaxy Z Fold 5 va cantari doar putin mai mult decat Galaxy S23 Ultra
Sursă foto: 9to5Google

Una dintre cele mai mari plângeri ale primelor telefoane pliabile a fost greutatea implicată. Adesea, aceste dispozitive cântăreau drastic mai mult decât un smartphone obișnuit, până la punctul în care era puțin greoi. Samsung a făcut pași de-a lungul timpului, iar cu Galaxy Z Fold 5, compania se zvonește că se apropie de greutatea lui Galaxy S23 Ultra.

Galaxy Fold original, primul pas al Samsung în telefoanele pliabile, cântărea 276 grame. La acea vreme, acesta era mult mai greu decât Galaxy S10+ de 175 g, care era flagship-ul comparabil oferit de Samsung. În anul următor, Galaxy Z Fold 2 a crescut și mai mult greutatea, măsurând 282 g, unde Galaxy S20 Ultra, mai gros din același an, cântărea 222 grame.

Galaxy Z Fold 5 va fi mai ușor decât Galaxy Z Fold 4

După Samsung Galaxy Z Fold 2 greutatea telefoanelor pliabile a început să scadă. Samsung Galaxy Z Fold 3 a venit cu o greutate de 271 grame. A urmat actualul Galaxy Z Fold 4 care cântărește 263 grame. Și așa tot este un telefon greu, dacă ne uităm la flagship-urile Samsung cum ar fi Galaxy S23 care trage la cântar 234 de grame. Da, este doar puțin mai greu decât flagship-ul actual al companiei, Galaxy S23 Ultra, dar tot este mai greu ca el.

Dar, potrivit site-ului sud-coreean ETNews, citat de 9to5Google, lucrurile se vor schimba cu Samsung Galaxy Z Fold 5. Publicația din Coreea de Sud menționând că greutatea specifică a actualelor prototipuri Galaxy Z Fold 5 ajunge la 254 g. În acest stadiu scopul Samsung este de a reduce greutatea în continuare înainte de finalizarea produsului.

9to5Google este un site fondat în 2011 și are sediul în Mountain View, California, SUA. Oferă informații de calitate și în premieră din domeniul tech într-un format ușor de digerat, presărat cu comentarii și o înțelegere profundă a subiectului.

Aparent, economiile provin în principal de la noua balama aflată pe Fold 5, care este mai ușoară. Balamaua este una dintre cele mai grele părți ale pliabilului și are, de asemenea, o influență puternică asupra designului. După cum am scris anterior, noua balama face posibilă plierea fără a lăsa un spațiu între cele două ecrane.

Se așteaptă ca Samsung să lanseze pe Fold 5 și Flip 5 în luna august la un eveniment Galaxy Unpacked. Cel mai probabil tot atunci vom primi seria Galaxy Watch 6 și tabletele emblematice din seria Galaxy Tab S9. Mai sunt zvonuri și despre lansarea cu această ocazie a căștilor Galaxy Buds 3.