Tabletele 5G creștere uriașă în India, Samsung pe primul loc în Q3 2022

186
Tabletele 5G crestere uriasa in India
Sursa foto: via gsmarena.com

CyberMedia Research (CMR) a publicat zilele trecute o analiză trimestrială a pieței tabletelor din India. Rezultatele pentru trimestrul trei 2022 au relevat o creștere sănătoasă în toate segmentele de preț. Tabletele 5G au crescut cu 61% față de trimestrul precedent, vânzările de tablete Wi-Fi au crescut cu 41% în aceeași perioadă, în timp ce tabletele 4G au crescut „doar” cu 9%. Samsung ocupă primul loc pe piața tabletelor în India.

Samsung, Lenovo și Apple sunt liderii de necontestat pe piață, primele 3 companii vânzând trei tablete din patru în ultimul trimestru. Potrivit companiei de cercetare de piață CMR, creșterea vânzărilor de tablete 5G este determinat de începutul erei 5G în India. Această creștere este similară cu tendințele observate pe piața smartphone-urilor, potrivit GSMArena. Cu toate acestea, cele mai bine vândute dispozitive ale Samsung, Lenovo și Apple au fost predominant modele accesibile numai cu Wi-Fi.

Samsung pe primul loc în Q3 2022 la vânzările de tablete în India

Tabletele Samsung Galaxy Tab A8 și Samsung Galaxy Tab A7 Lite au fost cele mai vândute dispozitive Samsung în India. Jumătate din vânzările Lenovo au fost ale modelelor Lenovo Tab M8 (HD), cu și fără capabilități 4G. Apple a vândut în mare parte versiunea Wi-Fi a iPad a 9-a generație, care este modelul Apple iPad 10.2 (2021).

Samsung Galaxy Tab A8 are un ecran TFT LCD cu diagonala de 10,5 inch (26,67 centimetri) și un procesor Unisoc Tiger T618. Tableta este disponibilă cu 3 sau 4GB de RAM și 32 / 64 / 128GB capacitate de stocare. Are o baterie de 7.040mAh cu încărcare rapidă de până la 15W.

TFT LCD (afișaj cu cristale lichide cu film tranzistor cu peliculă subțire). Aceste ecrane sunt utilizate în televizoare, monitoare PC, telefoane mobile, dispozitive portabile, sisteme de navigație și tablouri de bord din automobile, printre altele.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite are un ecran TFT cu diagonala de de 8,7 inch (22,1 cm). Procesorul MediaTek Helio P22T este la bord, însoțit de 3 / 4GB de RAM și 32 / 64 GB stocare. Tableta are o baterie de 5.100 mAh cu suport de încărcare rapidă de 15W. Tableta a fost lansată în variante Wi-Fi și LTE.

Analiștii CyberMedia Research prevăd că cererea consumatorilor și întreprinderilor pentru munca hibridă în India și nu numai, va fi principalul motor către o creștere record de 10-15% pe piața tabletelor în 2022. Producătorii se bazează pe oferte atractive și reduceri agresive, ceea ce va fi mai ușor pentru producători gen Samsung. Această creștere îi va permite companiei sud-coreene  să-și consolideze poziția de vârf pe piața tabletelor Android pe toate piețele.