Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

1233
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy Note 20 Ultra a fost primul smartphone Android cu Ultra-Wide Band. Această tehnologie fără fir este un protocol de comunicare cu rază scurtă de acțiune care funcționează utilizând unde radio la frecvențe foarte mari.

UWB transformă un dispozitiv și îl face să se adapteze mai bine la mediu. Această tehnologie îi oferă unui smartphone, smartwatch, tabletă sau unui alt dispozitiv posibilitatea de a se conecta în siguranță cu alte dispozitive inteligente. Datorită acestei inovații, pe viitor smartphone-ul va putea îndeplini funcții precum pornirea vehiculelor și chiar deschiderea ușilor.

Galaxy Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2 au UWB

Pe lângă Galaxy Note 20, a doua generație de telefoane cu ecran pliabil Samsung, Galaxy Z Fold2, include și această nouă caracteristică. Astăzi, se poate utiliza Near Share, care permite utilizatorilor Samsung o precizie incredibilă de a se conecta la alte dispozitive Android și de a transmite instantaneu fotografii și fișiere. Pentru a utiliza această caracteristică, pur și simplu activați UWB-ul pe Galaxy Note 20 Ultra sau Galaxy Z Fold 2 și căutați alte dispozitive. Procedând astfel, funcția va afișa automat o listă a utilizatorilor disponibili în partea de sus a panoului dvs. de partajare.

Samsung împinge UWB și mai departe. Gigantul tech recunoaște potențialul vast al tehnologiei UWB de a revoluționa modul în care oamenii își folosesc smartphone-urile. Odată cu dezvoltarea acestei tehnologii, vor deveni posibile funcții mult mai avansate. Samsung pare foarte interesat de această tehnologie, promovată de FiRa Consortium și a investit în în UWB. FiRa Consortium este o organizație non-profit care promovează utilizarea tehnologiei Ultra-Wide Band. A fost fondată la 1 august 2019 de ASSA ABLOY, Samsung, Bosch, HID Global și NXP Semiconductors.

UWB este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune care funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. UWB permite o conștientizare spațială și o capacitate direcțională extrem de precisă, care permite dispozitivelor mobile să înțeleagă mai bine mediul înconjurător.

Ultra-Wide Band cu posibilități nelimitate în viitor

UWB vă poate ajuta, de asemenea, să găsiți lucrurile mai precis cu tehnologia AR (realitate augmentată). În viitor, prin intermediul Ultra-Wide Band veți putea deschide casa cu o cheie digitală. În scurt timp, tastele fizice vor fi înlocuite probabil cu o cheie digitală Samsung. Prin intermediul acestuia, smartphone-ul Galaxy vă poate deschide ușa casei sau porni mașina vă apropiați de ele.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre tehnologie este că oferă oportunități nelimitate de inovație. Abia începem să explorăm potențialul UWB și este incredibil de interesant. Samsung vrea să meargă mai departe pentru a descoperi utilizări revoluționare aflate momentan în imaginația noastră”. A spus KJ Kim, director tehnic și vicepreședinte executiv la Samsung Mobile R&D la Samsung Electronics, conform News Samsung.