Iată ce telefoane și tablete Galaxy nu vor primi actualizarea la Android 14!

278
Iata telefoanele Samsung nu vor primi actualizarea la Android 14
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung a făcut o adevărată demonstrație de forță cu ultima actualizare la Android 13. Sperăm să facă la fel cu viitoarea actualizare. Dar, ce telefoane și tablete Samsung Galaxy care au acum Android 13 nu vor primi actualizarea la Android 14? La urma urmei, pentru o serie de dispozitive Galaxy, Android 13 este „ultima stație”. Va fi aceasta ultima și pentru telefonul tău?

Foarte încet, următoarea versiune a sistemului de operare Android se întrezărește la orizont pentru mai multe dispozitive Galaxy. De exemplu, ne așteptăm ca programul beta pentru Galaxy S23 să înceapă cândva în timpul verii. Multe dintre dispozitivele Samsung vor primi upgrade-ul major la sfârșitul anului 2023 sau începutul lui 2024. Este inclusă aici și actualizarea la interfața Samsung One UI 6.0.

Dispozitivele Samsung care nu vor primi Android 14

Vă rugăm să rețineți că dacă modelele de mai jos nu vor primi Android 14, nu înseamnă că nu vor mai mai primi deloc actualizări. Toate telefoanele și tabletele menționate vor primi în continuare actualizări regulate de securitate pentru moment. Acestea sunt separate de upgrade-urile majore pentru sistemul de operare Android. Datorită acestor actualizări de securitate, telefonul tău rămâne în siguranță în utilizarea zilnică.

Android 13 avea în luna mai o cotă globală de piață de 12,16%. Pe primul loc este Android 10 cu o cotă de piață de 47,25, urmat de Android 11 cu o cotă de 13%. Pe locul patru a fost Android 12 (11,79%), urmat de Android 9 (5,23%).

Din păcate, există și o serie de telefoane Samsung care au ajuns la sfârșitul „carierei de upgrade” cu actualul Android 13. Au avut deja două sau trei upgrade-uri majore și, din păcate, nu mai sunt eligibile pentru Android 14. Rețineți că Samsung are politica actuală cu până la patru upgrade-uri majore începând cu seria Galaxy S21 și unele modele din seria Galaxy A din 2022.

Aceste dispozitive au acum Android 13, dar nu vor primi actualizarea la Android 14:

  • Seria Galaxy S20 și Galaxy S20 FE (au avut 3 upgrade-uri)
  • Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip (3 upgrade-uri)
  • Seria Galaxy Note 20 (3 upgrade-uri)
  • Galaxy S10 Lite (3 upgrade-uri)
  • Galaxy Note 10 Lite (3 upgrade-uri)
  • Galaxy A12, Galaxy A51 și Galaxy A71 (au avut 2, 3 și, respectiv, 3 upgrade-uri)
  • Galaxy M22, Galaxy M52 (2 upgrade-uri)
  • Seria Galaxy Tab S7 (3 upgrade-uri)
  • Galaxy Tab S6 Lite (2020) (3 upgrade-uri)
  • Galaxy Tab A8 (2021) 2 upgrade-uri)
  • Galaxy Tab A7 Lite (2 upgrade-uri)

Android 13 este destinația finală pentru aceste telefoane și tablete.

Verificați ce versiune de Android aveți

În plus, acest lucru se aplică probabil și pentru Samsung Galaxy A22 și Galaxy A32. Aceste dispozitive au primit deja două upgrade-uri, iar șansa ca acestea să primească un al treilea este foarte mică. Mai mult: dacă telefonul tău nu a primit o actualizare la Android 13 la sfârșitul anului 2022, începutul lui 2023, nici nu vei primi un upgrade la Android 14 – ceea ce nu este surprinzător.

Telefonul dvs. Samsung rulează acum pe Android 13 și nu este listat mai sus? Atunci există șanse mari să primiți Android 14 și One UI 6, potrivit GalaxyClub. Puteți verifica pe ce versiune Android rulează telefonul dvs. mergând la Setări -> Despre telefon -> Informații software. În partea de sus a acestui ecran, sunt afișate atât versiunile de Android și One UI.