Mai multe telefoane Samsung certificate de Google pentru ARCore

646
Mai multe telefoane Samsung certificate de Google pentru ARCore
Sursa Foto: via androidpolice.com

Google a certificat mai multe telefoane Android pentru asistență ARCore – serviciul Google Play pentru AR. Printre acestea se se află mai multe smartphone-uri Samsung. Augmented Reality (AR) – Realitatea augmentată pare să capete o importanță tot mai mare în timpul acestei pandemii.

Serviciul Google Play pentru AR – ex ARCore – este o caracteristică bazată pe software, astfel suportul poate fi lansat și pentru dispozitive mai vechi. Pentru a certifica fiecare dispozitiv, Google testează calitatea camerei, senzorii de mișcare și arhitectura de design pentru a se asigura că funcționează conform așteptărilor.

Galaxy Note 20 Ultra și Galaxy S20e certificate pentru ARCore

Acum, când mai mulți oameni stau acasă în aceste zile, realitatea augmentată are potențialul de a deveni și mai importantă. Este posibil ca AR să nu fie la fel de tentantă ca la început, dar asta nu înseamnă că Google nu își extinde continuu SDK-ul ARCore pe mai multe dispozitive. În acest fel Google le permite utilizatorilor acestor telefoane  să acceseze fără probleme experiențele AR precum grădina zoologică virtuală.

Aplicațiile ARCore pot suprapune conținutul virtual peste lumea reală atunci când sunt vizualizate prin intermediul camerei telefonului. Utilizatorii pot muta acel conținut virtual mergând în jur cu dispozitivul sau folosind senzorii pentru a detecta mișcarea. Conform Android Police, sunt pe această listă smartphone-uri Google (Pixel 4a 5G și Pixel 5), Asus, Xiaomi, LG sau Sharp.

SDK – Software Development Kit – kit de dezvoltare software. Este un set de unelte folosite de un programator pentru a scrie programe pentru un anumit sistem de operare, platformă hardware sau pachet de programe existent.

Adăugarea unui dispozitiv la lista de asistență ARCore înseamnă că Google l-a certificat pentru a se asigura că funcții precum procesorul, camera și alți senzori funcționează conform așteptărilor în aplicațiile capabile de AR. În total, există treisprezece dispozitive noi pe care Google le-a considerat potrivite pentru a le adăuga pe listă. Iată dispozitivele Samsung:

Google s-a îndepărtat de Playground, aplicația alimentată de AR pentru dispozitivele Pixel, la începutul acestui an. Dar compania a continuat să investească în îmbunătățirea și adăugarea de noi experiențe AR, cum ar fi expoziții de muzeu și alte obiecte 3D. De fapt, aceasta este a doua oară în această lună când Google actualizează lista telefoanelor compatibile.