Mai multe telefoane Samsung Galaxy nu mai primesc asistență software

145
Mai multe telefoane Samsung Galaxy nu mai primesc asistenta software
Sursa foto: samlover.com

Recent am aflat de la Samsung ce probleme rezolvă actualizarea de securitate din martie 2024, care va fi distribuită dispozitivelor eligibile luna aceasta. Tot cu această ocazie am aflat că Samsung a eliminat din lista telefoanelor care primesc actualizări câteva telefoane mai vechi. Samsung Galaxy S10 Lite, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy A71 și Samsung Galaxy A02 nu mai sunt eligibile pentru actualizări de securitate.

Samsung și-a respectat cu strictețe politica de actualizări de software, pe care a decis-o la momentul lansării dispozitivelor, potrivit SamLover. Samsung Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite au fost lansate în 2020, iar compania le-a oferit patru ani de suport software.

Între timp, Samsung Galaxy A02, lansat în 2021, a fost eligibil pentru două actualizări de Android și trei ani de actualizări de securitate. Samsung Galaxy A71 4G a fost lansat în 2019 și a venit cu Android 10 preinstalat. Dispozitivul a primit trei actualizări majore de Android și patru ani de actualizări de securitate.

De asemenea, Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite au primit tot ce le-a promis Samsung. Ambele telefoane au debutat cu Android 10. Apoi au primit pe rând actualizarea la Android 11, Android 12 și Android 13 și interfețele One UI aferente. Acum nu mai sunt eligibile pentru a primi actualizări în viitor.

Galaxy A71 are un afișaj Super AMOLED Plus FHD+ de 6,7 inch. Telefonul are o cameră 64MP wide, una de 12MP ultrawide, una de adâncime de 5MP și cameră macro de 5MP. Are o baterie de 4.500 mAh și un scaner de amprente in-display.

Dacă vorbim despre ultima actualizare care a sosit pe aceste dispozitive, Galaxy A71 și Galaxy A02 au primit corecția de securitate din septembrie 2023. Între timp, Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite au primit patch-ului de securitate din februarie 2024. În cel mai rău scenariu, în caz de probleme grave de securitate, Samsung va lansa o actualizare să rezolve problema.

Dacă aveți unul dintre acest dispozitive le puteți utiliza în continuare în următoarea perioadă, fără să vă faceți multe griji cu privire la securitate. Dacă doriți să vă bucurați de noi funcții One UI, atunci nu aveți altă opțiune decât să treceți la un nou telefon. Dacă doriți un dispozitiv emblematic ieftin, atunci Galaxy S24 sau Galaxy S23 FE sunt de luat în calcul. Dacă doriți un smartphone mid-range, atunci aștepți pe Galaxy A35 și Galaxy A55 care vor fi lansate pe 11 martie.