Cu viitoarele telefoane Samsung puteți încărca alte dispozitive prin NFC

699
Sursa Foto: sammobile.com

Cea mai recentă specificație a protocoalelor de comunicare în câmp apropiat (NFC) confirmate de Forumul NFC include suportul pentru încărcarea wireless. Nu este vorba despre Wireless PowerShare de la Samsung, o tehnologie introdusă pentru prima oară cu seria Galaxy S10. Noua specificație NFC este numită Wireless PowerShare Lite. Nu numai din punct de vedere al performanței, soluția bazată pe NFC nu se poate compara cu PowerShare.

Noul tip de încărcare wireless NFC Wireless PowerShare Lite are o rată de încărcare de doar un watt. Este departe de transferul de energie realizat de sistemul PowerShare Samsung, care poate oferi 4,5 W. Cu toate acestea, gigantul high-tech sud-coreean poate beneficia de comercializarea NFC mai mult decât majoritatea celorlalți producători de telefoane mobile.

Wireless PowerShare Lite este util pentru dispozitive purtabile

Near Field Communication este o tehnologie wireless prezentă în multe telefoane care le permite să se conecteze sau să interacționeze cu alte dispozitive, cum ar fi asocierea unui difuzor bluetooth atingând telefonul pe el. Samsung folosește NFC pe Samsung Pay alături de MST. Wireless PowerShare Lite va permite dispozitivelor cu NFC să încarce alte dispozitive mai mici „consumatoare cu baterii și dispozitive IoT” până la 1W. Teoretic, poate permite oricărui telefon cu NFC să încarce orice dispozitiv mai mic care permite încărcarea wireless.

Samsung este membru al Forumului Global NFC încă de la începuturile sale, din urmă cu 15 ani. Apple, Sony și Google sunt sponsorii Forumului, în timp ce Samsung este un membru principal. Compania ar avea de fapt numai de câștigat cu noul sistem NFC, deoarece acesta ar îmbunătăți valoarea produselor sale purtabile, cum ar fi Galaxy Buds+.

Near Field Communication sau comunicare în câmp apropiat, este o tehnologie ce permite smartphone-urilor și altor dispozitive să comunice între ele prin atingere sau apropiere, la o distanță mai mică de 10 cm. Ambele dispozitive trebuie să dețină un cip NFC.

Încărcarea unui Galaxy Watch Active 2, folosind Galaxy Note 10, este o opțiune extrem de utilă. Trebuie doar asociat dispozitivul purtabil cu un smartphone-ul. Acest lucru se datorează faptului că PowerShare se bazează pe specificația Qi a cărei aplicabilitate tinde să fie dependentă de existența bobinelor de încărcare wireless specializate în orice candidat la dispozitiv. Conform SamMobile, cu Wireless PowerShare Lite acest lucru se face prin cip-ul NFC.

Wireless PowerShare Lite mai convenabilă ca preț decât PowerShare Samsung

PoverShare de la Samsung are mai multe componente, costurile de producție sunt mai mari, atât în ​​ceea ce privește designul cât și cheltuielile. Toate acestea au ca rezultat un Wireless PowerShare Samsung mai scump, o caracteristică de lux pentru cele mai scumpe smartphone-uri și wearables de pe piață. Wireless PowerShare Lite, în ciuda puterii mai mici transferate, este o soluție mai convenabilă și disponibilă pentru mai multe dispozitive.

Noul standard de la Forumul Global NFC promite că va utiliza hardware-ul care se găsește deja în fiecare dispozitiv – un cip NFC. Gama de dispozitive Samsung poate crește în popularitate dacă majoritatea telefoanelor terțe vor câștiga posibilitatea de a le reîncărca peste noapte, chiar și la rate mult inferioare celor care acceptă Samsung Wireless PowerShare. Această posibilitate de încărcare nu poate fi altceva decât o veste foarte bună pentru toți consumatorii.