Telefoanele Galaxy primesc „Matter Easy Pair” pentru configurarea Smart Home

189
Matter Easy Pair
Sursa foto: 9to5google.com

Pe măsură ce dispozitivele încep să sosească, Matter va prelua rapid casa inteligentă. Pentru a ajuta la configurarea mai rapidă a dispozitivelor, Samsung lansează în prezent „Matter Easy Pair” pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy. Odată cu noua actualizare, Nearby Device Scanning vă va trimite o notificare și/sau vă va afișa o fereastră pop-up pe ecran ori de câte ori detectează un dispozitiv compatibil Matter în apropiere.

Matter a devenit oficial în noiembrie 2022, iar acum Samsung lansează acum Matter Easy Pair. Acest lucru face foarte ușor să configurați dispozitivele dvs. inteligente de acasă. Noua actualizare se lansează pentru toate telefoanele și tabletele Samsung Galaxy, potrivit 9to5google. Odată cu noua actualizare, Mattery Easy Pair UI folosește aceeași interfață de utilizare ca Nearby Device Scanning. Dar, în același timp, le permite proprietarilor Samsung Galaxy să configureze noi dispozitive inteligente de acasă care sunt pe deplin compatibile cu Matter.

Samsung lansează Matter Easy Pair pentru configurarea Smart Home

Telefoanele inteligente și tabletele Samsung Galaxy acceptă de mult „Scanare dispozitiv din apropiere – Nearby Device Scanning”. O fereastră pop-up apare atunci când anumite accesorii sunt în modul de asociere în apropiere. Acestea includ diferite modele de căști Galaxy Buds, ceasuri inteligente Galaxy Watch și unele dintre tastaturile wireless ale Samsung.

Folosind aceeași interfață de utilizare pop-up, Matter Easy Pair le permite utilizatorilor Samsung Galaxy să configureze rapid noi dispozitive inteligente pentru casă, care sunt compatibile cu Matter. Desigur, Android în sine are deja aceeași funcționalitate integrată. Google a anunțat recent că Matter Fast Pair va fi disponibil pentru smartphone-urile moderne Android, cu mult timp înainte ca dispozitivele să ajungă efectiv pe piață cu Matter.

Google Mobile Services – Serviciile Google Mobile. Este o colecție de aplicații proprietare și servicii de interfețe de programare a aplicațiilor de la Google, de obicei preinstalate pe dispozitive Android, cum ar fi telefoane, tablete și Smart TV.

Se pare că abordarea Samsung cu privire la această caracteristică se bazează de fapt și pe cea a companiei Google. Spunem acest lucru deoarece descrierea actualizării notează „GMS”, probabil referindu-se la serviciile mobile Google.

Dispozitivele Matter urmează să înceapă să ajungă pe piață și în casele inteligente în lunile următoare. Mărci precum Govee, Eve, Philips Hue și multe altele și-au lansat deja produsele. De asemenea, Google a lansat recent suportul Matter pentru multe dintre dispozitivele sale Nest, iar Samsung a lansat SmartThings Station la CES 2023 săptămâna trecută.