Telefoanele pliabile Samsung Galaxy în creștere permanentă

218
Telefoanele pliabile Samsung Galaxy
Sursa foto: sammobile.com

Compania de studiu de piață International Data Corporation (IDC) prezice o creștere a livrărilor de telefoane pliabile în următorii ani. Cele mai recente previziuni ale IDC arată că vânzările globale de telefoane pliabile vor ajunge la 21,4 milioane de unități în 2023. Această nouă estimare reprezintă o creștere impresionantă de 50% față de estimarea din 2022 de 14,2 milioane de unități. Noile cifre publicate de IDC reflectă o cerere imensă de tehnologie pliabilă în întreaga lume. Pe piața pliabilă telefoanele pliabile Samsung Galaxy fac legea.

Destul de interesant, prognoza devine și mai bună referitor la telefoanele pliabile. Profețiile IDC estimează în continuare că livrările de telefoane pliabile vor crește la 48,1 milioane de unități până în 2027, cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR – Compound annual growth rate) de 27,6% între 2022 și 2027. Tot mai multe companii vor lansa dispozitive pliabile așa că telefoanele pliabile Samsung Galaxy Fold și Flip vor avea de luptat pentru a-și păstra cota de piață actuală.

În schimb, IDC anticipează că smartphone-urile standard vor atinge vânzări de 1.322,9 milioane de unități până în 2027. În acest fel vor avea o rată de creștere anuală compusă de 2,1% din 2022 până în 2027. Mai mult, International Data Corporation prevede o reducere cu 6,8% a prețurilor medii de vânzare ale smartphone-urilor.

Telefoanele pliabile Samsung Galaxy mai bune și mai durabile

Noile modele de telefoane pliabile ar putea crește și mai mult cifrele de vânzări, potrivit SamMobile. IDC observă că îmbunătățirea durabilității, a calității construcției și a experienței generale a utilizatorului, datorită progreselor hardware și software, ar putea fi factori determinanți în spatele prognozei. În plus, modelele noi de telefoane, inclusiv telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5,  vor aduce probabil îmbunătățiri și perfecționări suplimentare acestei categorii și vor susține trendul de creștere.

International Data Corporation (IDC) este o companie de cercetare de piață fondată în 1964. Fondatorul ei, Patrick Joseph McGovern, și-a vândut mașina pentru a înființa compania. Are peste 1.000 de analiști în mai mult de 110 țări.

Potrivit Abila Popal, directorul de cercetare al IDC, piața dispozitivelor pliabile a cunoscut o creștere semnificativă de 75,5% în 2022. Datorită unei scăderi cu 10% a prețului mediu de vânzare aceste dispozitive au devenit tot mai accesibile pe diverse piețe. Tendința va continua probabil, consumatorii căutând funcții noi și impresionante pentru a justifica îmbunătățirea experienței lor smartphone. „Dispozitivele pliabile aduc în prezent acest factor uimitor. Vor continua să atragă mai mulți clienți și să depășească smartphone-urile nepliabile în următorii cinci ani”, a spus Popal.

Se anticipează că Samsung va lansa un telefon/tabletă pliabil Tri-Fold înainte de încheierea anului în curs. Această lansare este de așteptat să fie de bun augur pentru companie. Detaliile despre dispozitiv rămân limitate, deși se speculează că va avea un ecran OLED pliabil unic, cu două balamale, care îi permit să se transforme dintr-un smartphone compact într-o tabletă cu ecran mare.