Telefoanele pliabile Samsung actuale se vor ieftini în acest an

267
Telefoanele pliabile Samsung actuale se vor ieftini in acest an
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Telefoanele pliabile din generația actuală de la Samsung și-ar putea reduce prețurile în acest an. Este vorba despre prețul modelelor Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. Informația, ce provine de la ziarul taiwanez DigiTimes, sugerează o reducere a prețurile cu cel puțin 35% în așteptarea modelelor de generație următoare. Gigantul sud-coreean intenționează, de asemenea, să crească vânzările de telefoane pliabile și mai mult în acest an.

Telefoanele pliabile sunt încă destul de noi pe piață și nu prea mulți producători oferă astfel de dispozitive. În acest fel prețurile de lansare au rămas ridicate, izolându-le într-o nișă premium. Potrivit Notebookcheck, care citează sursa sus amintită, această situație este de așteptat să se schimbe în 2022. Samsung a fost primul care a introdus telefoane pliabile produse în masa cu Galaxy Z Fold, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Dacă gigantul sud-coreean depune eforturi pentru a reduce prețurile de intrare pentru această nișă, toți ceilalți producători ar trebui să urmeze exemplul pentru a rămâne competitivi.

Producătorii taiwanezi de balamale pliabile se pregătesc pentru comenzile în creștere de la producătorii de smartphone-uri în 2022. Aceste balamale sunt greu de produs din cauza complexității lor. Prețul prețul mediu de vânzare pentru o astfel de balama este încă mult mai mare decât pentru una de laptop sau notebook, de exemplu. Astfel Samsung trebuie să țină cont și de acest aspect atunci când scăde prețul dispozitivelor pliabile în acest an.

Samsung vrea să vândă 13 milioane de telefoane pliabile în 2022

Știm deja că modelele Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 sunt un succes pentru gigantul tech coreean. Samsung plănuiește să crească vânzările de smartphone-uri pliabile în 2022 cu 88% pe an, până la 13 milioane de unități. Înainte de a lansa modelele de generație următoare, Samsung dorește să scadă și mai mult prețurile generației actuale. Acum Galaxy Z Flip 3 a scăzut deja la ~716 USD în Taiwan, cu aproximativ 35% mai accesibil în comparație cu prețul de lansare din august 2021.

Companiile de telefonie mobilă din Coreea de Sud atrag potențiali clienți cu telefoane gratuite Galaxy Z Flip 3 atunci când încheie un anumit tip de abonament. Se așteaptă ca acest tip de reducere să fie aplicat de mulți operatori de telecomunicații din întreaga lume în acest an.

DigiTimes este un ziar zilnic fondat în 1998 și publicat în Taiwan. Este un ziar tipărit în limba chineza tradițională. DigiTimes Research efectuează cercetări de piață în domeniul electronicii și semiconductoarelor.

Cifrele exacte pentru livrările globale de smartphone-uri pliabile nu sunt încă publicate de companiile de studiu de piață. DigiTimes Research estimează că acestea ar putea ajunge la 9,4 milioane de unități, în creștere cu 20% față de volumul din 2020. Totuși sunt semnificativ mai mici decât cele 15,5 milioane de unități pronosticate la începutul lui 2021.

Acest lucru s-a datorat în principal deficitului de cipuri la nivel global. Lipsa cip-urilor a forțat mărci precum Oppo și Huawei să-și lanseze dispozitivele pliabile din 2021 la sfârșitul lunii decembrie. Mai mult, Google a trebuit să împingă lansarea lui Pixel Fold până în 2022, dacă va mai fi lansat!