Televizoarele Samsung QLED 8K compatibile cu sunetul multi-canal

445
Televizoarele Samsung QLED 8K compatibile cu sunetul multi canal
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a prezentat televizoarele QLED 8K anul trecut la CES Las Vegas. Acum, în cadrul unui eveniment virtual, se așteaptă ca gigantul tech să-și extindă gama cu o serie QLED 8K 2021. Sunt mai multe informații că Samsung va prezenta noi televizoare QLED 8K la evenimentele sale First Look și CES 2021 în zilele următoare. Compania a anunțat acum că televizoarele sale sunt compatibile cu noile specificații de la 8K Association.

Asociația 8K a actualizat recent cerințele pentru ca televizoarele să primească sigla „8KA Certified”. Toate televizoarele QLED 8K trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru rezoluție, luminanță, culoare și standarde de conectivitate. Acum, după noile reglementări sunt obligate să ofere compatibilitate cu un set mai larg de standarde de decodare video și sunet surround multi-dimensional avansat pentru o experiență cu adevărat captivantă.

Imagine și sunet inegalabile pe Samsung QLED 8K

Noile televizoare Samsung QLED 8K sunt certificate 8K Association – „8KA Certified”. Aceste televizoare Samsung oferă o rezoluție de patru ori mai mare decât televizoarele 4K și îndeplinesc standardele de performanță „8KA Certified”. Televizoarele din seria Samsung QLED 8K (2021) vor fi vândute de Samsung în acest an, în perioada următoare. 8K Association a fondată pentru a distinge televizoarele 8K de cele standard 4K.

Dan Schinasi, director de planificare a produselor la Samsung Electronics America, a declarat: „Cu sprijinul Asociației 8K în promovarea standardelor, ne așteptăm ca mai multe case să aleagă televizoare 8K și mai mult conținut 8K va fi disponibil în curând în acele case din anul următor. În acest fel utilizatorii vor avea parte de o experiență excepțională de home theater”.

Membrii 8K Association sunt, printre alții Samsung, Hisense, Panasonic, Philips și TCL ca producători de televizoare. BOE, CSOT, Innolux și Samsung Display ca producători de ecrane. Intel, Mediatek, Astro, Universal Electronics, Tencent sau Xperi pentru cipuri și servicii.

Televizoarele Samsung QLED 8K (seria 2020), lansate la CES Las Vegas 2020 au fost primele din lume cu Wi-Fi 6. Specificația Wi-Fi 6 este cel mai nou standard din domeniu. Introducerea sa în produsele Samsung a început în 2019 cu gama de smartphone-uri Samsung Galaxy Fold și seria Galaxy S10. Mai au venit apoi cu Wi-Fi 6.0 seria Galaxy Note 10 și Galaxy S20.

Asociația 8K include mărci TV, studiouri, producători de ecrane, mărci de procesoare și altele, conform SamMobile. Inutil să spunem că Samsung și Samsung Display sunt membri fondatori ai acestei asociații. 8KA intenționează să promoveze creșterea ecosistemului 8K prin educarea creatorilor de conținut cu privire la avantajele captării, producției și distribuției de conținut 8K.